Οι Έλληνες ψηφίζουν: Άφραγκοι και προδομένοι στα Τρίκαλα

Οι Έλληνες ψηφίζουν: Άφραγκοι και προδομένοι στα Τρίκαλα

Το NEWS 247 οργώνει την Ελλάδα και δίνει το λόγο στους πολίτες προεκλογικά. Επόμενη στάση τα Τρίκαλα. Οι Τρικαλινοί καλούν τους Έλληνες να ξυπνήσουν και να δώσουν την απάντησή τους για όσα έχουν υποστεί

Λιγότεροι, θα είναι οι ψηφοφόροι του νομού Τρικάλων στις εκλογές της 6ης Μαΐου, σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ ήδη στους κόλπους της τρικαλινής κοινωνίας επικρατεί αναβρασμός για το αποτέλεσμα.

Στο νομό οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 152.134, δηλαδή 365 λιγότεροι από άλλες χρονιές.

Ωστόσο, αυτό που παρατηρείται για πρώτη φορά, είναι ότι το εκλογικό σώμα θα συνθέσουν κυρίως, "οι πρωτάρηδες", δηλαδή νέοι και νέες 18 ετών.

Σύσσωμη η θεσσαλική πόλη ομολογεί ότι βασικός στόχος είναι να μαυρίσει το δικομματισμό και το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε τους πολίτες σε αδιέξοδο και υποβάθμισε το βιοτικό τους επίπεδο.

Το NEWS 247 έκανε στάση στα Τρίκαλα και σε συνεργασία με τις δύο μεγαλύτερες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες trikalaola.gr και trikaladay.gr ήρθε σε επαφή με πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων, προκειμένου να αφουγκραστεί τον προεκλογικό παλμό της περιοχής και να διαπιστώσει από κοντά ποια είναι η εκλογική ετοιμότητα των πολιτών.

Συμβασιούχοι, άνεργοι, μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι υπογραμμίζουν ότι αισθάνονται προδομένοι από τα κυβερνώντα κόμματα και ότι την ερχόμενη Κυριακή θα δώσουν τη δική τους απάντηση για όλα όσα έχουν υποστεί.

"Είναι ώρα να πούμε όχι στις δυνάμεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και τους τραπεζίτες. Ήρθε η ώρα να πάρει ο ελληνικός λαός την κατάσταση στα χέρια του. Η Ελλάδα άλλωστε έχει όλους τους απαραίτητους φυσικούς πόρους και τις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις για να μπορέσει να ορθοποδήσει στο μέλλον", υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, Λάζαρος Τσουμένης.

Απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα που μείωσε δραστικά την μοναδική πηγή εσόδου του, συνταξιούχος της περιοχής, λέει: "Δεν ψηφίζω κανέναν. Βλέπω να γίνονται αντάρα όλοι".

Χέρι βοηθείας στο πολιτικό σύστημα που βουλιάζει αποφάσισε να δώσει η κυρία Βασιλική. Ταξίδεψε μέχρι τα Τρίκαλα από την μακρινή Γερμανία, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να βοηθήσει με την ψήφο της στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. "Ελπίζω να πήραμε το μάθημά μας και να ψηφίσουμε συνειδητά για ένα καλύτερο αύριο".

"Μείναμε άφραγκοι και ρέστοι. Δυστυχώς, τα κόμματα που ψηφίζαμε, μας πρόδωσαν. Και την Κυριακή, θα δώσουμε την απάντησή μας", συμφωνεί Δημήτρης Μπατσιούρας, οδηγός ταξί, ενώ ο Θάνος, ως εκπρόσωπος των φοιτητών της πόλης αναφέρει ότι: "Δεν γίνεται να είσαι νέος και να μην πας να ψηφίσεις. Έπεισα συγγενείς και φίλους να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

"Ο κόσμος δεν φοβάται πια. Είμαστε αποφασισμένοι να καταψηφίσουμε τα κόμματα εξουσίας", προσθέτει ο δικηγόρος και μέλος του Κινήματος "Δεν Πληρώνω" Χρήστος Σταμόπουλος, ενώ τη γνώμη αυτή συμμερίζεται και ο Αχιλλέας, κάτοικος στο κέντρο Τρικάλων, ο οποίος προσθέτει:

"Είναι ευκαιρία να συντρίψουμε το κατεστημένο του δικομματισμού. Δεν βλέπω όμως όλον τον κόσμο να ξυπνάει και να στηρίζει τα μικρά κόμματα. Έχει ισχυροποιηθεί πλέον το πελατειακό κράτος και η διαπλοκή".

* Ευχαριστούμε θερμά τα ειδησεογραφικό πόρταλ trikalaola.gr και trikaladay.gr και τους δημοσιογράφους Νίκο Σαλέπη και Κώστα Καραποστόλη για το Οδοιπορικό την πόλη των Τρικάλων και την επιμέλεια του βίντεο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γκάλοπ εκλογών στα Τρίκαλα

SHARE:

24Media Network