Οι Έλληνες ψηφίζουν: Ανεπιθύμητοι οι "κλέφτες" στην Κέρκυρα

Οι Έλληνες ψηφίζουν: Ανεπιθύμητοι οι "κλέφτες" στην Κέρκυρα

Το ΝΕWS 247 στην Κέρκυρα. Ψήφος ανατροπής του πολιτικού συστήματος. Πληγή για την κοινωνία οι εποχιακοί υπάλληλοι, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και η αύξηση της εγκληματικότητας

Πρωταγωνίστρια… σε εκλογικά θρίλερ και πάντα "απλόχερη" στην κατανομή βουλευτικών εδρών.

Στις εκλογές του 2007 και 2009, η αρχοντική Κέρκυρα σπάει για πρώτη φορά το φράγμα του πολιτικού κατεστημένου των τριεδρικών νομών και χαρίζει μία έδρα σε βουλευτή του ΚΚΕ. Το παράδειγμα ακολούθησε και η Λέσβος.

Το NEWS 247 σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Corfupress TV και το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πόρταλ της βορειοδυτικής Ελλάδας corfrupress.com αποβιβάστηκε στο νησί της Κέρκυρας για να διαπιστώσει από κοντά με ποια κριτήρια θα προσέλθουν στις κάλπες οι κάτοικοι του νησιού.

Στο βορειότερο νησί του Ιονίου, οι πολίτες επιμένουν… σε ψήφο ανατροπής.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σε δείγμα 800 ατόμων, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μειωμένη απήχηση έως και 26% και η ΝΔ πάνω από 10%.

Ενισχυμένα εμφανίζονται τα αντιμνημονιακά κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι φαίνεται να κερδίζουν έδαφος καθημερινά, γεγονός που μεταφράζεται σε ποσοστό 2%.

Εντυπωσιακά υψηλό είναι και το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αν και μονοψήφιο, φτάνει στο 6,8 %, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 3,4%.

Στην Κέρκυρα της πρωτοφανούς εγκληματικότητας λόγω της αυξημένης εισροής μεταναστών, οι κάτοικοι ελπίζουν ότι την 7η Μαΐου οι νέοι βουλευτές θα θέσουν υψηλά στην  ατζέντα τους τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της παραβατικότητας.

"Τις προάλλες ξυλοκόπησαν έναν κύριο, για λίγα μόλις ευρώ", αναφέρει κάτοικος του νησιού.

Αγκάθι για την... μετά Μνημονίου ζωή αποτελούν τα αυξημένα δημοτικά τέλη, το ελλιπές δημόσιο σύστημα υγείας και η ανεργία που πολλαπλασιάζεται κάθε χειμώνα λόγω του ότι περίπου 8.000 εργαζόμενοι απασχολούνται αποκλειστικά σε ξενοδοχεία ως εποχικοί υπάλληλοι.

Ως εκ τούτου, η ανεργία το καλοκαίρι φτάνει το 10%, ενώ κάθε χειμώνα εκτοξεύεται στο 20%. "Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά και τις τέσσερις εποχές του χρόνου", προσθέτει κάτοικος στο νησί.

Από την λαίλαπα του Μνημονίου δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν τα μεροκάματα στο κλάδο της οικοδομής που πλέον αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση. Εργολάβοι και εργάτες διαμαρτύρονται για το υποβαθμισμένο επίπεδο ζωής τους που, όπως λένε "δεν πάει παρακάτω".

"Για ποια αισιοδοξία μιλάτε; Εμένα μου έχουν αφανίσει τη σύνταξή μου, το ΕΚΑΣ, τα πάντα. Θα καταψηφίσω και το Βενιζέλο και το Σαμαρά. Κατάντησαν το λαό  μας πνευματικά αναλφάβητο που χτυπάνε και παλαμάκια από πάνω", αναφέρει 82χρονος κάτοικος του νησιού.

Στη Σπανιάδα περαστικοί και καταστηματάρχες δεν διστάζουν να στολίσουν με κοσμητικά επίθετα τους περισσότερους πολιτικούς αρχηγούς. "Κλέφτες", "Ψεύτες", "Αλήτες", φωνάζουν εξαγριωμένοι και ζητούν από το εκλογικό σώμα να συμμετάσχει με σύνεση στις εκλογές, ώστε να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί.

* Ευχαριστούμε θερμά το ειδησεογραφικό πόρταλ corfupress.com , το δημοσιογράφο Θοδωρή Σταλίδη για το ρεπορτάζ στην Κέρκυρα και το Γιάννη Σάκκο για την επιμέλεια του βίντεο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προεκλογικός παλμός στην Κέρκυρα

SHARE:

24Media Network