Οι Έλληνες ψηφίζουν: Γκρεμίζεται το προπύργιο της ΝΔ στις Σέρρες

Οι Έλληνες ψηφίζουν: Γκρεμίζεται το προπύργιο της ΝΔ στις Σέρρες

Το Οδοιπορικό του NEWS 247 ταξίδεψε στην πατρίδα των Καραμανλήδων. Θα ρίξουν ή όχι ψήφο στη ΝΔ οι παραδοσιακά "γαλάζιοι" Σερραίοι; Ελπίδα για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όχι σε επαναληπτικές εκλογές

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στα επιτελεία της ΝΔ τη στάση των Σερραίων στις επικείμενες εκλογές.

Οι Σέρρες, εκτός από ιδιαίτερη πατρίδα του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αποτελεί ιστορικό προπύργιο του δεξιού κόμματος από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, η προεκλογική ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο κλειστό γήπεδο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων πριν από λίγες ημέρες, απέδειξε πόσο εύθραυστοι μπορεί να είναι τελικά, ακόμα και οι πιο ισχυροί πολιτικοί δεσμοί.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν όχι παραπάνω από 1.000 άτομα,  με αποτέλεσμα το επιτελείο της ΝΔ να κάνει λόγο για τη μικρότερη πολιτική συγκέντρωση σε ομιλία αρχηγού της ΝΔ στην ιστορία του νομού.

Το NEWS 247 με τη συνεργασία του μεγαλύτερου τοπικού τηλεοπτικού σταθμού "Δίκτυο" έκανε στάση στις Σέρρες, λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης. Αισθάνονται δικαιωμένοι από τη λάθος πολιτική τακτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ οι γαλάζιοι ψηφοφόροι στο νομό; Ή μήπως όχι;

Η αίσθηση που αποκομίζουμε από τη συνομιλία με τους κατοίκους στο κέντρο των Σερρών είναι... μία.

Σε αυτήν την κρίσιμη για την ιστορία εκλογική αναμέτρηση, κανείς δεν θα πρέπει να επιλέξει το δρόμο της αποχής, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά "είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας".

"Όλοι έχουμε άποψη για το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα και πλέον πρέπει να εκλέξουμε νέα κυβέρνηση. Και μάλιστα αυτοδύναμη, γιατί ούτε οι απανωτές εκλογές, βοηθούν κανέναν. Αντίθετα, οδηγούν το κράτος σε διάλυση", συμφωνούν οι περισσότεροι.

Παρά τις όποιες αμφιβολίες για την ικανότητα των δύο κομμάτων εξουσίας να οδηγήσουν τη χώρα στην σωστή οικονομική κατεύθυνση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν πως θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ... λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στους "ηγέτες" των μικρότερων κομμάτων.

"Οι περισσότεροι είναι για το ανάθεμα", αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Στο "γνωστό" ή "το δικό μου άνθρωπο"  - που εν καιρώ μετατρέπεται σε " μέσον" - στηρίζει την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσει στις φετινές εκλογές, κάτοικος στην περιοχή, ενώ μικρό είναι στην πόλη των Σερρών το ποσοστό των αναποφάσιστων, αλλά και εκείνων που έχουν στόχο να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα για την ενίσχυση του κομματικού πλουραλισμού στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής θα είναι η πρώτη φορά από το 1935, που σε ψηφοδέλτιο των Σερρών δεν θα υπάρχει το επίθετο Καραμανλής, αφού ο Αχιλλέας Καραμανλής αποσύρθηκε λόγω ηλικίας και κανένα από τα δύο παιδιά του, Φωτεινή και Κωνσταντίνος, δεν δέχτηκαν να είναι υποψήφιοι με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οδοιπορικό NEWS 247 στις Σέρρες για τις εκλογές

SHARE:

24Media Network