Οι ελληνικές εκλογές στο iTunes 

Οι ελληνικές εκλογές στο iTunes 

Οι ελληνικές εκλογές διεξάγονται πλέον και στο iTunes και το Google Play Store

Ο υποψήφιος με το Ποτάμι στην Α' Αθήνας Παύλος Ελευθεριάδης, τακτικός αρθρογράφος στο news247, κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο του ηλεκτρονικά στο iTunes και το G oogle Play Store.

O καθένας μπορεί να το κατεβάσει τις επόμενες δέκα ημέρες δωρεάν. To βιβλίο συγκεντρώνει άρθρα που ο κ. Ελευθεριάδης, που είναι αναπληρωτής καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έγραψε τα τελευταία χρόνια για τις θεμελιώδεις αξίες της ελληνικής δημοκρατίας, πολλά από αυτά στο news247.

Στην παρουσίαση του βιβλίου το iTunes γράφει:

"Στις σελίδες του βιβλίου ο Παύλος Ελευθεριάδης εξηγεί πώς το πελατειακό κράτος είναι το κεντρικό πρόβλημα της άνισότητας στην Ελλάδα. Αυτό είναι, κατά την γνώμη μου, το πιο σημαντικό ζήτημα στην Ελλάδα της κρίσης σήμερα. Δεν αρκεί όμως να διαπιστώσουμε το πρόβλημα. Πρέπει και να μπορούμε να διατυπώσουμε θετικές προτάσεις για την ανανέωση των ιδεωδών της ελληνικής δημοκρατίας αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για την πραγματικά δίκαιη μοιρασιά των βαρών, των ωφελημάτων και των κινδύνων της κοινής μας ζωής. Την φιλοσοφία αυτή την ονομάζει  «δημοκρατική ισότητα». Το όνομα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αν και παραπέμπει στους φιλοσόφους της ισότητας που έχουν οδηγήσει την προσωπική του πορεία: Ρουσσώ, Καντ, Rawls, Dworkin. Πρόκεται απλά για την  φιλοσοφία της προοδευτικής Ευρώπης. Ο συγγραφείας στο βιβλίοι υποστηρίζει ότι η φιλοσοφία αυτή είναι η σημερινή εξέλιξη των παλιών ιδεωδών του πρώτου ελληνικού κράτους".

Ο κ. Ελευθεριάδης έχει διεξάγει μια μάλλον αντισυμβατική προεκλογική εκστρατεία. Την περασμένη Τρίτη διέκοψε την εκστρατεία του για να δώσει μια διάλεξη στον Ερευνητικό Όμιλο J. S. Mill στο πανεπιστήμιο Αθηνών, με τίτλο "Ολιγαρχία, Αναρχία, Ελευθερία: Καντ εναντίον Καστοριάδη". Στην διάλεξη, που είχε προγραμματιστεί εδώ και μερικούς μήνες προτού προκηρυχθούν οι εκλογές, συζήτησε και απέρριψε τα επιχειρήματα υπέρ της άμεσης δημοκρατίας. Η διάλεξή του, καθώς και άλλα κείμενά του, πολλά από τα οποία δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο news247.gr  βρίσκονται στην προσωπική του ιστοσελίδα  www.pavloseleftheriadis.com

Οι νέες τεχνολογίες μπαίνουν πλέον όχι μόνο στην καθημερινή ζωή μας, αλλά και στην ελληνική πολιτική σκηνή. Oι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα είναι σίγουρα οι πιο διαδικτυακές εκλογές που έχουν γίνει ποτέ. Γι αυτό ίσως παραμένουν τόσο απρόβλεπτες.

Διαβάστε σχετικά με τη διάλεξη του κ. Ελευθεριάδη με τίτλο "Oλιγαρχία, Αναρχία, Ελευθερία: Καντ Εναντίον Καστοριάδη"

* Ο κ. Παύλος Ελευθεριάδης είναι αναπληρωτής καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δικηγόρος (barrister) στο Λονδίνο και υποψηφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με το Ποτάμι – www.pavloseleftheriadis.com .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δημοκρατική Ισότητα

SHARE:

24Media Network