Όλγα Κεφαλογιάννη: Ποια είναι η μοναδική γυναίκα υπουργός

ΑΘΗΝΑ-11-5-2012-Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Στη φωτογραφία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής , ο Ανδρέας Ψυχάρης και η Όλγα Κεφαλογιάννη .(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-11-5-2012-Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Στη φωτογραφία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής , ο Ανδρέας Ψυχάρης και η Όλγα Κεφαλογιάννη .(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε στοιχεία για τις σπουδές και την επαγγελματική εμπειρία της Όλγας Κεφαλογιάννη, της μοναδικής γυναίκας υπουργού στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά (Vid)

Μόνο μία γυναίκα  συμμετέχει στη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και αυτή είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από την Κρήτη που αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού.

Το βιογραφικό της Όλγας Κεφαλογιάννη

Η νέα υπουργός Τουρισμού ανήκει στη νέα γενιά πολιτικών, αφού εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά στις εκλογές του 2007.

Έχει διατελέσει Γραμματέας της Βουλής, Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, θέση που της έδωσε ώθηση για να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει, είναι δικηγόρος Αθηνών, με σπουδές στα νομικά και τις διεθνείς σχέσεις.

Το 1997 αποκτά το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1998 αποφοιτά από το King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, αποκτώντας το μεταπτυχιακό της δίπλωμα LL.M. (Master of Laws) στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου και του Δικαίου Επιχειρήσεων.

Ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος της απονέμεται το 2006 από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University, Βοστώνη, Η.Π.Α. στις Διεθνείς Σχέσεις.

Από το 1998, έχει εργαστεί ως δικηγόρος σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

Σημαντικό σταθμό στην καριέρα της, θα αποτελέσει η θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Πρωθυπουργού σε νομικά θέματα, από το Μάιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2006. Σήμερα είναι εταίρος σε δικηγορική εταιρεία στην Αθήνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η δήλωση της Κεφαλογιάννη

SHARE:

24Media Network