Ονόματα και πρόγραμμα κλείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ονόματα και πρόγραμμα κλείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ
Ομιλία του Ευκλειδη Τσακαλώτου στην πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) Eurokinissi

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποια ονόματα έχουν κλειδώσει, αλλά και τι θα περιλαμβάνει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σήμερα το βράδυ

Από ώρα σε ώρα κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή . Στο ίδιο ψηφοδέλτιο πιθανότατα θα βρεθούν οι πανεπιστημιακοί Κώστας Δουζίνας και Κώστας Βεργόπουλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κατέβει σε Α’ Αθήνας και Ηράκλειο.

Στην Α’ Αθήνας οι πληροφορίες θέλουν στην πρώτη θέση τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και να ακολουθεί ο Νίκος Βούτσης και ο Νίκος Φίλης. Στην Β’ Αθήνας φαίνεται να έχουν κλειδώσει οι Δραγασάκης, Σπίρτζης, Κουρουμπλής, Παππάς, Μπαλάφας, Σκουρλέτης, Ξυδάκης, Θεωνάς.

Στην Α’ Πειραιώς επικεφαλής θα μπει ο Θεόδωρος Δρίτσας και στην Β’ ο Δημήτρης Βίτσας και η Νίνα Κασιμάτη. Στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Μάρκος Μπόλαρης.

Σε εκλόγιμη θέση θα τοποθετηθούν και οι πρώην υπουργοί Χριστόφορος Βερναδράκης, Ράνια Αντωνοπούλου, Νίκος Κοτζιάς, Γιώργος Κατρούγκαλος (Μεσσηνία).

Μέχρι την τελευταία στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ κοιτούν να κλείσουν κάποιες τελευταίες θέσεις στην περιφέρεια, όπως στην Λάρισα, στην Κοζάνη και στην Αρκαδία.

O Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε στο Βελλίδειο τα ανοιχτά θέματα, αλλά και ποιο είναι το παράλληλο πρόγραμμα  που έχει καταρτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εξειδικεύει όλο αυτό το διάστημα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι βασικοί τομείς, γύρω από τους οποίους κινήθηκε αφορούν στα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν:
– Εργασιακά
– Ασφαλιστικό
– Κόκκινα δάνεια
– Ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα
– Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.
– Η διευθέτηση του χρέους από τον Νοέμβριο και μετά

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι αποτελεσματικός στη διαπραγμάτευση, καθώς τα θέματα αυτά παραμένουν ανοικτά και θα ¨τα βρουν μπροστά στις αξιολογήσεις των επόμενων μηνών.

Οι άξονες του παράλληλου κυβερνητικού προγράμματος περιλαμβάνουν:
– Κοινωνικό κράτος (παιδεία, υγεία)
– Δημόσια αγαθά (συγκοινωνίες, υπηρεσίες)
– Αναπτυξιακά πράγματα (εξειδικεύοντας που θα κατευθυνθούν αυτά)
– Φορολογία αγροτών
– Ανθρωπιστική κρίση
– Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στο  πως αντιλαμβάνεται ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με έμφαση στους τομείς έρευνας τεχνολογίας και καινοτομίας.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να απευθυνθεί στα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας που είναι η νεολαία και την οποία θέλει να προσεγγίσει εκ νέου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα