Παπαδήμος: Μας βάζω εφτά με άριστα το δέκα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
Λουκάς Παπαδήμος EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε ο Λουκάς Παπαδήμος στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο

Την ελπίδα να ψηφίσουν οι πολίτες για το αύριο και όχι το χθες εξέφρασε ο Λ.Παπαδήμος.

Σε απολογισμό των όσων έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες από την κυβέρνησή του προχώρησε ο Λουκάς Παπαδήμος στα πλαίσια του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η σύνθεση διαφορετικών απόψεων μόνο θετική μπορεί να είναι στην αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ελπίδα οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες βλέποντας το αύριο και όχι το χθες.

"Διαφορετικές απόψεις πάντα θα υπάρχουν. Πιστεύω ότι είναι όχι μόνο θεμιτές, αλλά και χρήσιμες προκειμένου να αντιμετωπισθούν δύσκολα προβλήματα, δύσκολα θέματα και μπορούν να συμβάλουν στην διαμόρφωση συνθετικών λύσεων. Και αυτό έγινε πολλές φορές".

Στη συνέχεια πρόσθεσε. "Δείξαμε, σε αντίθεση με την εμπειρία του παρελθόντος ότι, όταν οι συνθήκες το απαιτούν, μπορούμε να βάζουμε κατά μέρος τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μας, να συνθέτουμε απόψεις και να παίρνουμε αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, αγνοώντας το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Για  αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους σας θερμά, και τον καθένα χωριστά, για τη συνεργασία που είχαμε και τη συμβολή σας στο κυβερνητικό έργο".

Πραγματοποιώντας απολογισμό των πεπραγμένων, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει το 70% των στόχων της, σημειώνοντας πως απομένει ένα 25% που αφορά ειδικές δράσεις που είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν και ένα 5% που αφορά μείωση δαπανών και διαρθωτικές μεταρρυθμίσεις που δεν είναι εύκολο να ολοκληρωθούν στο διάστημα μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την άποψη ότι στις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας.

"Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Για αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες".

Από την πλευρά των υπουργών, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τις υπηρεσίες του στη χώρα τονίζοντας πως αποτελεί "πολύτιμο κεφάλαιο για τον τόπο".

Μάλιστα, η συνεδρίαση αποδείχθηκε ιστορικής σημασίας, αφού μετά τον κ. Πάγκαλο τον λόγο πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προσυπογράφοντας τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κλείνοντας έτσι την κόντρα 18 χρόνων μεταξύ των δύο ανδρών, όταν ο κ. Πάγκαλος τον είχε χαρακτηρίσει "κύριο τίποτα".

SHARE:

24Media Network