Παπαρήγα: Το Μνημόνιο μπορεί να καταργηθεί μόνο με απόφαση της Βουλής

Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Αλέκα Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό. (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
Η Αλέκα Παπαρήγα EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου αλλά και αυτό του Ιουνίου, η Αλέκα Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά:

"Ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε του Ιουνίου -όποιο κι αν είναι αυτό- μπορεί να θεωρηθεί ότι καταργεί το μνημόνιο και τη δανειακή συνθήκη και κατά συνέπεια, για να καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή συνθήκη πρώτα πρέπει να καταργηθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής και μετά να κοινοποιηθεί η απόφαση στα όργανα της ΕΕ".

"Όποιος διακηρύσσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτόματα καταργεί συνθήκες", τόνισε η κ. Παπαρήγα, "το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για να μη φέρει το θέμα στη Βουλή και για να πάει να διαπραγματεύεται στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, μια νέα δανειακή συνθήκη στα όργανα της ΕΕ, άρα λέει συνειδητά ψέματα".

"Αν ο λαός", αναφέρει η κ. Παπαρήγα, "αποφασίσει για παράδειγμα τα επόμενα χρόνια την αποδέσμευση από την ΕΕ, μπορεί να την αποφασίσει με ένα δημοψήφισμα -και πάλι πρέπει να επικυρωθεί με απόφαση της Βουλής".

Απαντώντας σε τοποθετήσεις άλλων κομμάτων ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι συμπεριφέρονται ως εξής:

"Είναι σαν να μας λένε ότι έχουμε το τυρί στα χέρια μας, δεν έχουμε το ψωμί, θα μας δώσει το ψωμί για να φάμε ψωμοτύρι. Ο λαός έχει χάσει και το ψωμί και το τυρί και για να μπορέσει να αντέξει πρέπει να πάρει και αυξήσεις. Είναι θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν στις εκλογές, για να ξέρει ο καθένας αν το τιμόνι πάει προς τα αριστερά ή πάει προς τα δεξιά. Γιατί κοιτάξτε, η ΝΔ, η κεντροδεξιά, δεξιά θα πάει το τιμόνι. Αλλά και η αριστερά, όπως εμφανίζεται, εμφανίζεται με συνθήματα αριστερά αλλά το τιμόνι θα το στρίψει δεξιά, ιδιαίτερα στο πεδίο της οικονομίας. Αυτά για εμάς είναι το α και το ω. Όλες οι άλλες συζητήσεις είναι περιττές".

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι για τους λόγους αυτούς, "χρειάζεται να υπάρχει ένα αντίβαρο μέσα στο κοινοβούλιο και πάνω απ' όλα μέσα στο λαό, γιατί τα πράγματα μετεκλογικά, είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά έχουμε, το τιμόνι θα στρέφει συνεχώς όλο και πιο δεξιά για το λαό. Δεν εξισώνουμε τα κόμματα, αλλά αυτός ο παράγοντας που οδηγεί στην εξίσωση τελικά, είναι η πολιτική στο πεδίο της οικονομίας, απέναντι στην ΕΕ, απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θέλουν να ανακάμψει η κερδοφορία τους με ανεργία, με λιτότητα, με φτώχεια, σχετική και απόλυτη εξαθλίωση του λαού".

SHARE:

24Media Network