Παύλος Γερουλάνος στο Ladylike: Υποχρέωση όλων μας να κερδίσουμε τους ανθρώπους που ψήφισαν ΧΑ

Ο Παύλος Γερουλάνος

Για τους άστεγους, τα προβλήματα των ΑμεΑ, τα βασικά προβλήματα της Αθήνας και την καθαριότητα μιλά ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος στο Ladylike σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Ό,τι περνάει από το χέρι για να γίνει η Αθήνα πιο φιλική πόλη για τους ανθρώπους της έχει υποσχεθεί ο Παύλος Γερουλάνος ότι θα κάνει σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ladylike, ο υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους άστεγους, τα προβλήματα των ΑμεΑ, την καθαριότητα της πόλης.

- Πολλοί συμπολίτες μας είναι άστεγοι. Τι πρέπει να κάνει η Αθήνα για αυτούς;

Η αστεγία είναι εξαιρετικά περίπλοκη συνθήκη που συχνά συνδέεται με μια σειρά άλλους παράγοντες, όπως η χρήση ναρκωτικών, τα ψυχικά νοσήματα κλπ. Γι’ αυτό και η διαχείρισή της είναι ενδεικτικό παράδειγμα του πόσο σημαντικό είναι να επικοινωνούν οι δομές μεταξύ τους. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την καλή δουλειά που έχει γίνει στον Δήμο Αθηναίων, όμως σήμερα, οι δομές δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν αστέγους τοξικοεξαρτημένους ή με ψυχολογικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, σας υπενθυμίζω το νομικό πλαίσιο που ορίζει πως αν οι ίδιοι οι άστεγοι δε συναινέσουν στο να φιλοξενηθούν, ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Άρα, τι λέμε: δημιουργία δομής υποδοχής για άστεγους με προβλήματα υγείας, ψυχικής υγείας, χρήστες ουσιών, άτομα με μακρά παραμονή στον δρόμο. Στόχος η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των αναγκών τους από εξειδικευμένο προσωπικό (24η λειτουργία, είσοδος χωρίς προϋποθέσεις), και έναρξη προγράμματος υποστηριζόμενης στέγης για άτομα που δεν μπορούν να ζήσουν μόνα τους λόγω επιβαρυμένης ψυχοπαθολογίας ή που έχουν μόλις αποϊδρυματοποιηθεί ή αποφυλακισθεί.

ADVERTISING

- Η Αθήνα είναι πολύ δύσκολη πόλη για τους πεζούς κι ακόμη περισσότερο για ΑμεΑ, γονείς με παιδικά καρότσια και ηλικιωμένους. Ποιο είναι το πλάνο σας;

Πράγματι, η Αθήνα θα έλεγε κανείς ότι έχει φτιαχτεί για εικοσάχρονους, αρτιμελείς νέους. Όλες οι κατηγορίες που αναφέρετε, δυσκολεύονται να κινηθούν. Και μιλάμε για το 40% του πληθυσμού, αν υπολογιστούν όλοι μαζί.  Εμείς λέμε: πρώτα ο πεζός, ο γονιός, ο ηλικιωμένος, ο άνθρωπος με αναπηρία. Απελευθερώνουμε τα πεζοδρόμια από εμπόδια που ο Δήμος και το Δημόσιο βάζουν (άχρηστες κολώνες κλπ). Ελέγχουμε αυστηρά τα τραπεζοκαθίσματα. Δημιουργούμε 10.000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων. Χρησιμοποιούμε χυτά, αντιολισθητικά υλικά στα πεζοδρόμια, με μελέτες ειδικά σχεδιασμένες στις ανάγκες κάθε γειτονιάς. Και κάτι που θεωρούμε αυτονόητο: τοποθετούμε ράμπες σε όλα τα δημοτικά κτήρια.

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στο Ladylike

Πηγή: 

Ladylike.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Δημοτικές Εκλογές
SHARE:

24Media Network