Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Νέος περιφερειάρχης ο Γιώργος Αμανατίδης

Διαβάζεται σε 2'
Εκλογές
Εκλογές EUROKINISSI

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εκλογών για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εκλέγεται ο Γιώργος Αμανατίδης, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εκλογών, με καταμετρημένο το 97% των ψήφων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αμανατίδης συγκεντρώνει ποσοστό 56,78%, ενώ ο συνυποψήφιός του, Γιώργος Κασαπίδης, έρχεται δεύτερος με ποσοστό 43,22%.

Υπενθυμίζεται πως στον α’ γύρο των εκλογών, οι δύο υποψήφιοι είχαν συγκεντρώσει τα εξής ποσοστά:

  • Γεώργιος Αμανατίδης 35,54%
  • Γεώργιος Κασαπίδης 34,23%

Αμανατίδης: Νίκησαν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Αμανατίδης τόνισε τα εξής:

«Σήμερα νίκησαν, κέρδισαν οι δυτικο-Μακεδόνες, κερδίσαμε τα όνειρα μας, κερδίσαμε όσα επενδύσαμε για τον τόπο μας. Ήμασταν μια ομάδα η οποία πίστεψε ότι ο τόπος μας μπορεί να πάει καλύτερα. Πιστέψαμε ότι οι δυνατότητες των ανθρώπων της είναι πολύ περισσότερες και πολύ μεγαλύτερες. Δέσαμε τις δυνάμεις μας.

Για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να έχουμε συμμάχους. Συμμάχησαν όλοι μαζί, άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, διαφορετικών επαγγελμάτων.

Δώσαμε έμφαση στα καθημερινά, δώσαμε όμως σημασία και στα μεγάλα. Δώσαμε το μέλλον στους νέους μας. Τους είπαμε τι σκεφτόμαστε για το μέλλον, το δικό τους, των οικογενειών τους. Ζητήσαμε να μας εμπιστευτούν. Τους κοιτάξαμε στα μάτια. Τους είπαμε μόνο αλήθειες.

Τους δώσαμε τη δυνατότητα να είναι συμμέτοχοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Τελικά ό, τι έγινε είναι μια νίκη όλων των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας Και ασφαλώς θα πρέπει να ευχαριστήσω τους αγαπητούς συναδέλφους στο Περιφερειακό αλλά και όσους δεν εκλέχθηκαν», τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

«Επίσης να ευχαριστήσω τους αγαπητούς συμπολίτες μου, οι οποίοι πίστεψαν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Τους συνεργάτες μου και τέλος την οικογένεια μου που πραγματικά όλο αυτό το διάστημα μου στάθηκε δίπλα. Η Δυτική Μακεδονία έχει μεγάλες και πολλές δυνατότητες.

Είναι ο τόπος μας. Επενδύσαμε σε αυτό, τον βάλαμε πάνω από όλα και επομένως πρώτα και κύρια θα ασχοληθούμε με τα ζητήματα που τον αφορούν, που θα τον κάνουν καλύτερο, γιατί ο τόπος μας το δικαιούται. Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει καλύτερη. Σας ευχαριστώ πολύ» κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά τους χάρτες των αποτελεσμάτων εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα