Η περιοδεία του Κώστα Καραμανλή και δύο Καραμανλήδες κατά Βελόπουλου

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Απόψε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε κομματική εκδήλωση μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, επίσκεψη στην Κομοτηνή, καθώς και στις Σέρρες, όπου θα δώσει το παρόν σε εκδήλωση του εξαδέλφου του Κ.Αχ.Καραμανλή για το βιβλίο του Στέφου για το Βουκουρέστι.

Η... ολική επαναφορά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με ενεργό συμμετοχή στην εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου αποτελεί μία από τις ειδήσεις αυτής της προεκλογικής περιόδου με ιδιαίτερη βαρύτητα για την κεντροδεξιά.

Ο πρώην πρωθυπουργός απόψε το βράδυ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ομιλία σε κομματική εκδήλωση μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ θα παρουσιαστούν τα ψηφοδέλτια της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του θα ζητήσει την αποφασιστική στήριξη στην παράταξη, ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία την οποία έχει ανάγκη ο τόπος.

Όμως ο κ.Καραμανλής δε θα περιοριστεί στην ομιλία. Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του στην προεκλογική εκστρατεία, θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα μέχρι την Παρασκευή. Την Πέμπτη θα επισκεφθεί την ανατολική Θεσσαλονίκη και θα έχει επαφές με δημάρχους και την Παρασκευή τα δυτικά της συμπρωτεύουσας.

Το Σάββατο πιθανόν να κάνει μία στάση στην Κομοτηνή, σε μία κίνηση στήριξης της υποψηφιότητας του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στη Ροδόπη. (Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Στυλιανίδης είχε μείνει εκτός Βουλής το Σεπτέμβριο του 2015 λόγω των “τερτιπιών” του εκλογικού νόμου, αν και μακράν πρώτος σε σταυρούς.) Αλλά και σε μία κίνηση έκφρασης του ενδιαφέροντος του πρώην πρωθυπουργού για τα εθνικά θέματα.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τις Σέρρες. Τη Δευτέρα θα δώσει το παρόν σε εκδήλωση για τα εθνικά θέματα του εξαδέλφου του, υποψηφίου βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Νίκου Στέφου “Ωρα Ελλάδος, Βουκουρέστι...” και θα μιλήσουν ο κ.Στυλιανίδης, ο κ.Στέφος και ο Σάββας Καλεντερίδης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

Η εκδήλωση αυτή έχει πολλαπλούς στόχους: Τη στήριξη του νεότερου Καραμανλή, την υπεράσπιση της πολιτικής κληρονομιάς του ιδίου του πρώην πρωθυπουργού για το Βουκουρέστι αλλά και τη στήριξη της ΝΔ και την αντιμετώπιση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο στις Σέρρες έλαβε το υψηλότερο ποσοστό του στις ευρωεκλογές. Η Ελληνική Λύση ήταν συγκεκριμένα τρίτο κόμμα στο νομό με 7,78%. Το μήνυμα λοιπόν είναι προφανές στους κεντροδεξιούς απογοητευμένους ψηφοφόρους να επιστρέψουν στη ΝΔ με καραμανλική πρόσκληση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καραμανλής, Εθνικές Εκλογές 2019, Εκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η "επιστροφή" του Κώστα Καραμανλή

SHARE:

24Media Network