Πολλοί νέοι υποψήφιοι στη λίστα της ΝΔ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τους βουλευτές του νομού Αττικής, Τρίτη 29 Μαΐου 2012. Στη φωτογραφία από αριστερά Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τους βουλευτές του νομού Αττικής, Τρίτη 29 Μαΐου 2012. Στη φωτογραφία από αριστερά Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στη δημοσιότητα η λίστα με τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Που κατεβαίνει ο Α. Σαμαράς. Νέος Καραμανλής στα ψηφοδέλτια

Με 43 νέους υποψήφιους, σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λίστες με τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας σε όλες της περιφέρειες εκτός από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Από αυτούς, 14 προέρχονται από την ΔΗΣΥ, 3 από τον ΛΑΟΣ, 5 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ένας από τη Δράση,

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δοθεί εντός των επομένων ημερών και θα είναι επικεφαλής η Ντόρα Μπακογιάννη. Οι επιτελείς της ΝΔ ευελπιστούν ότι θα αυξήσει το ποσοστό του κόμματος και θα εκλέξουν και τέταρτο βουλευτή επικρατείας, έτσι ώστε να μην χάσει την έδρα του κανείς από τους τρεις που εξέλεξε στις πρόσφατες εκλογές που ήταν οι Χ. Αθανασίου, Χρύσ. Λαζαρίδης και Ι. Μιχελάκης.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς αφήνει την Μαγνησία, στην οποία ήταν υποψήφιος στην τελευταία αναμέτρηση και επιλέγει το υπόλοιπο Αττικής, ως δεύτερη περιφέρεια, μετά τη Μεσσηνία, το υπόλοιπο Αττικής.

Στα ψηφοδέλτια που παρουσιάστηκαν, υπάρχουν αλλαγές στο νομό Ηρακλείου, όπου, μετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης ενώ στον στο νομό Χανίων ετέθη επικεφαλής ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πρώην βουλευτές και οι δύο που συμμετείχαν στη Δημοκρατική Συμμαχία. Αντίθετα δεν μπαίνει σε εκλόγιμη θέση στο νομό Ηλείας ο πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥΜ Γιώργος Κοντογιάννης, μετά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων αλλά και των δύο άλλων βουλευτών Κώστα Τζαβάρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου.

Στην ένατη θέση στην Α΄ Αθήνας, περιφέρεια στην οποία η ΝΔ στις 6 Μαΐου, είχε καταλάβει οκτώ έδρες, τοποθετείται ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης.

Νέος Καραμανλής στα ψηφοδέλτια

Αξιοσημείωτο θεωρείται εξάλλου, το γεγονός ότι την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του νομού Σερρών καταλαμβάνει για συμβολικούς λόγους ο Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα και ανεψιός του ιδρυτή της ΝΔ.

Σε μη εκλόγιμες θέσεις στην Β΄ Αθήνας τοποθετούνται ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η Αλεξάνδρα Πετραλιά από την ΔΗΣΥ.

Στην Κεφαλονιά, επίσης, μονοεδρική περιφέρεια, στην οποία η ΝΔ δεν εξέλεξε βουλευτή, αλλάζει το ψηφοδέλτιο και τίθεται επικεφαλής ο Πέτρος Αλιβιζάτος, πρώην υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου.

Διαβάστε αναλυτικά όλη τη λίστα υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας

SHARE:

24Media Network