Πράσινη Αριστερά – ΕΔΗΚ: Καταγγελία για τον αποκλεισμό από τις εκλογές

Πράσινη Αριστερά – ΕΔΗΚ: Καταγγελία για τον αποκλεισμό από τις εκλογές

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους Πράσινη Αριστερά και Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου για τον αποκλεισμό τους απο τις επερχόμενες εκλογές.

Σε καταγγελία σχετικά με τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου προχώρησαν η Πράσινη Αριστερά και η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου.

Αναλυτικά η καταγγελία

“Η κατά παραγγελία και στα μέτρα τους «Δημοκρατία» συνεχίζεται.

Χωρίς Εκλογική Επιτροπή, παρέδωσαν τις εκλογές σε Τμήμα του Άρειου Πάγου, το οποίο θα πρέπει να αποφασίζει σε λίγες ώρες για πολιτική και μη θέματα.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ καταχώρισαν όλους του υποψηφίους τους στην ηλεκτρονική πύλη και στο τέλος ήταν αδύνατον να πραγματοποιήσουν την τελική υποβολή του συνδυασμού.

Οι δικαστές του Α1 Τμήματος Αρείου Πάγου, αφιέρωσαν 141 λέξεις, μέσα σε 354 σελίδες της τελικής ανακήρυξης των εκλογών, για να νουθετήσουν τα κόμματά μας και να μας κατηγορήσουν ότι ο συνδυασμός μας ήταν «….μη δυνάμενος να αντιμετωπιστεί με μέτρα άκρας επιμέλειας και συνέσεως εκ μέρους των υπευθύνων τα οποία ούτως ή άλλως δεν έλαβαν….»

Οι κ. Δικαστές, δεν πραγματοποίησαν καμία ακρόαση, ζήτησαν μόνο ένα Υπόμνημα, προφανέστατα δεν μίλησαν με την αμαρτωλή Singular Logic, αλλά πήραν το μέρος της χωρίς να έχουν κρίση για το τι συνέβει.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές, με ένα υπόμνημα στο Α1 Τμήμα και ένα Διάβημα επίσης στο Α1 Τμήμα και την κα. υπ. Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού.

Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα.

  • Είναι Δημοκρατικό, να δηλώνουν Δημοκρατικά κόμματα ότι θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές, μη έχοντας κανένα κόλλημα, έχοντας καταβάλλει το κόστος των παραβόλων, και υποβάλλει όλες τις υποψηφιότητές τους, κάνοντας διαβήματα και υπομνήματα ότι επιθυμούν να συμμετέχουν, τελικά να μην μπορούν να συμμετέχουν;
  • Υπάρχουν συνθήκες Ισοτιμίας και Ισότητας μεταξύ των κομμάτων στις εκλογές; Στις αντίστοιχες της 21ης Μαΐου, δόθηκε παράταση (ΜΕΤΑ την λήξη της ώρας υποβολής) ώστε να καλυφθούν τα προβλήματα της ηλεκτρονικής υποβολής και να συμμετέχουν κόμματα που δεν είχαν υποβάλλει καν υποψηφίους μέχρι την λήξη. Οι κ. Δικαστές είναι τόσο σίγουροι ότι αυτά δεν συνεχίστηκαν και τώρα και βγάζουν αποφάσεις τέτοιου είδους;
  • Είναι δυνατόν οι Εκλογές να λειτουργούν οργανωτικά σαν Καζίνο, και να μην αναγνωρίζονται προβλήματα (ακόμη και δικής μας υπαιτιότητας), με αποτέλεσμα να απαξιώνετε ο κόπος κα η θέλησή μας να συμμετέχουμε;
  • Πόσο Συνταγματικό είναι όταν το κράτος αντί να είναι αρωγός, είναι δεσμώτης της ελεύθερης συμμετοχής δημοκρατικών κομμάτων και μάλιστα προβάλλοντας ανόητα «τυπικά προβλήματα» που ως γνωστόν δε, οφείλονται στην ανεπάρκειά του;

 Το κράτος είναι λάφυρό τους και κουρελιάζουν όλες τις αρχές και τους θεσμούς, στον βωμό της κομματικής αθανασίας, δηλαδή το παλαιό κομματικό κατεστημένο διαιωνίζεται.

Το αμαρτωλό υπουργείο αποφάσισε να μην διευκολύνει τους πολίτες σε συμμετοχή, δημιουργώντας τεχνικά εμπόδια και σημαντικά κόστη.

Ο αποκλεισμός του συνδυασμού μας, όπως και κάθε δημοκρατικού συνδυασμού αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία, δεν υπερισχύει.

Θεωρούμε απαράδεκτη και αντισυνταγματική οποιαδήποτε απόφαση βάζει προσκόμματα στην συμμετοχή μας στις εκλογές.

Η συμμετοχή του πολίτη είναι δημοκρατικό δικαίωμα και εφόσον το ζητά με δήλωσή του, θα πρέπει να του δίδεται η δυνατότητα αυτή.

Τα «τεχνικά προβλήματα» δεν μπορούν να υπερισχύουν του κράτους δικαίου και των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Τέλος, καλούμε τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να πάρουν επιτέλους κάποια θέση στα ζητήματα και να αφήσουν τις παντελώς ιδιοτελείς θέσεις τους και τα κροκοδείλια mea-culpa.

Η Ελλάδα χρειάζεται υγιείς δυνάμεις που θα αλλάξουν με την πρακτική τους την λογική του κράτους λάφυρου.

Δυστυχώς είναι μακρύς ο δρόμος και τα τελευταία χρόνια μακραίνει περισσότερο.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ βρίσκονται σε νέα πολιτική τροχιά και αναπτύσσουν διαρκώς την σχέση τους με την κοινωνία.

Τα δύο κόμματα είναι παρόντα και δηλώνουμε ότι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα για την Δημοκρατία”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα