Πρωτόπαπας: “Προτιμότερο να βάλεις όρους από το να υπάρξει ακυβερνησία”

Πρωτόπαπας: “Προτιμότερο να βάλεις όρους από το να υπάρξει ακυβερνησία”
Ο Χρήστος Πρωτόπαπας Eurokinissi

Ναι λέει το ΚΙΝΑΛ σε ψήφο ανοχής αν η Νέα Δημοκρατία δεν λάβει αυτοδυναμία - "Ζητήσαμε την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές και την πήραμε. Το ματσάκι δεν γυρίζει. Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα" δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Πρωτόπαπας.

“Αν η ΝΔ έχει αυτοδυναμία θα είμαστε μία σοβαρή αντιπολίτευση. Εάν δεν έχει, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θέλουμε η χώρα να πάει στα βράχια. Η ψήφος ανοχής είναι ένας τρόπος που θα εξεταστεί, με όρους και προϋποθέσεις” είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση ψήφου ανοχής το ΚΙΝΑΛ θα χρειαστεί ισχυρό ποσοστό για να εξασφαλίσει όπως είπε τα εργασιακά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος.

“Ζητήσαμε την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές και την πήραμε. Το ματσάκι δεν γυρίζει. Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα” δήλωσε επίσης το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Σε σχέση με τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική ανέφερε ότι “δεν μπορεί να σέρνεται η χώρα σε συνεχείς εκλογές ενώ έχει να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα: τη Τουρκία και την καθήλωση της οικονομίας που σοβαρά με ανησυχεί”.

“Προτιμότερο να βάλεις όρους από το να υπάρξει ακυβερνησία” υπογράμμισε και είπε ότι η πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τον εκλογικό νόμο προβλέπει μπόνους για ποσοστό πάνω από 25%, με ταβάνι τις 35 έδρες με 40%.

“Ο Μητσοτάκης σφυρίζει κλέφτικα τώρα για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων” είπε ο κ. Πρωτόπαπας ο οποίος εκτίμησε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ δεν βγαίνει χωρίς περικοπές δαπανών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα