Προβάδισμα 4,9% στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση. Επτά κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία για τον β' γ'υρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και Ευρωεκλογών σε εκλογικό τμήμα στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων την Κυριακή 25 Μαΐου 2014.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία για τον β' γ'υρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και Ευρωεκλογών σε εκλογικό τμήμα στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων την Κυριακή 25 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Άνετη πρωτιά προβλέπει νέα δημοσκόπηση για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής. Το Ποτάμι μοιάζει ο πιο πιθανός διεκδικητής της τρίτης θέσης, ενώ το ΚΙΔΗΣΟ μοιάζει να μην πιάνει το όριο του 3%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,9 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,2 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alcο, την οποία θα δημοσιεύσει, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, η εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Προβάδισμα 4,9% στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση. Επτά κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32% (32% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 27,1% (27,3%).

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 5,6%. Και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2% και Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ με 1%. «'Αλλο κόμμα» επιλέγει το 2,9% των ερωτηθέντων. Λευκό 2,1%. Αποχή 3,2%, ενώ ένα 8,4% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Προβάδισμα 4,9% στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση. Επτά κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,8% και η ΝΔ 28,6%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,1% και Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ με 1%. «'Αλλο κόμμα» 3,1%. Αναποφάσιστοι 9%.

Προβάδισμα 4,9% στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση. Επτά κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Ενδιαφέρον παρουσιάζει για μια ακόμη φορά η παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύεται στο 72%, ενώ μόλις 6% των ερωτηθέντων θεωρούν πως μπορεί τελικά η ΝΔ να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18 - 20 Ιανουαρίου 2015.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοσκοπήσεις, Βουλευτικές εκλογές 2015, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προβάδισμα 5% για ΣΥΡΙΖΑ. Ποτάμι, ΚΚΕ και ΧΑ δίνουν μάχη για την 3η θέση

Guardian: Οκτακομματική Βουλή με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network