Στρατηγική αντεπίθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στρατηγική αντεπίθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περπατά στην πόλη του Ρεθύμνου κατα την διάρκεια της επίσκεψής του την τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETTI) Eurokinissi

Οι δημοσκοπήσεις, η συσπείρωση, οι συνεργασίες, το κλείσιμο των ψηφοδελτίων, αλλά και η επικοινωνιακή τακτική που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα αποτελούν τα βασικά σημεία συζήτησης στην Κουμουνδούρου με τις επιτροπές να συνεδριάζουν συνεχώς

Επιστρέφοντας από την Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του σχετικά με όλα τα φλέγοντα θέματα και κυρίως για αυτά, τα οποία προσπαθεί να αναδείξει η Συγγρού στο δρόμο προς τις κάλπες.

Η συγκρότηση της εκλογικής λίστας αποτελεί το μεγάλο πονοκέφαλο αυτή τη στιγμή με το ψηφοδέλτιο επικρατείας και τα προβεβλημένα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτό, όπως όλα δείχνουν, να “μετακομίζουν” προς τις περιφέρειες, όπου φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα από τα κενά προκάλεσε η φυγή προς το κόμμα Λαφαζάνη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη σειρά των εκλεγμένων, απλώς τοποθετήσεις άλλων προσώπων στα κενά που υπάρχουν.

Δεδομένο θεωρείται πως ο Κώστας Δουζίνας, διδάκτωρ του London School of Economics, θα είναι σίγουρα στις λίστες, όπως και 1-2 πανεπιστημιακοί ακόμα.

Οριστικά εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο η επεξεργασία των σποτ του κόμματος ολοκληρώνεται πιθανότατα σήμερα και αναμένεται να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι στοχευμένα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων στην Κουμουνδούρου βλέπουν να υπάρχει μια εσκεμμένη προσπάθεια αποκλεισμού της δυνατότητας αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικές.

Ο βαθμός συσπείρωσης, εκτιμούν στον κόμμα, ότι θα μπορεί να καταγραφεί μόνο στις δημοσκοπήσεις αυτού του Σαββατοκύριακου, βλέποντας πως το αρχικό κλίμα που υπήρχε αντιστρέφεται υπέρ του.

Ανοιχτή την βεντάλια των συνεργασιών με ΠΑΣΟΚ ή ΠΟΤΑΜΙ φαίνεται πως αφήνουν πιο καθαρά, πλέον στην Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζοντας, πως όλα θα κριθούν από τις συγκλίσεις που θα υπάρχουν στα προγράμματα. Την ίδια ώρα αποκλείουν κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα