Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Οικολόγους Πράσινους. Συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ ακόμα και μετά τις εκλογές

Greeces main opposition SYRIZA party Congress in the Indoor Hall of Tae Kwon Do in Paleo Faliro, Athens, Greece on January 3, 2015. /           Tae Kwon Do   ,   3  2015.
Greeces main opposition SYRIZA party Congress in the Indoor Hall of Tae Kwon Do in Paleo Faliro, Athens, Greece on January 3, 2015. / Tae Kwon Do , 3 2015. NICK PALEOLOGOS / SOOC

Να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ ακόμα και μετά την 25η Ιανουαρίου

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν στην Κουμουνδούρου για την  απόφαση των Οικολόγων Πρασίνων να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του. Όπως τονίζουν πηγές του κόμματος "αυτό συνιστά μια σημαντική εξέλιξη, με δεδομένες τις ευρωπαϊκές αναφορές των Οικολόγων Πράσινων και τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα".

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως "οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων, εκτός από τους Οικολόγους, όπως οι "Κοινωνία Πρώτα", "Πράττω", "Κοινωνική Συμφωνία" και "Αριστερή Προοπτική" καταδεικνύουν ότι το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πλατύ μέτωπο που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση και θα φέρει τον λαό στον προσκήνιο, βρίσκει θετική ανταπόκριση".

Την ίδια ώρα γίνεται ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στις δυνάμεις της Αριστεράς από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ενώ εξακολουθεί να  απευθύνει ενωτικό κάλεσμα συμπόρευσης σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παραμερίζοντας τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ των δυνάμεων αυτών.

Το κάλεσμά του αφορά επίσης σε δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του Αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου.

Αυτό που τονίζουν με νόημα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου είναι ότι  "ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να συμπορευθούμε προεκλογικά με τη ΔΗΜΑΡ, η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Βουλευτικές εκλογές 2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. 6,1% εμπιστεύεται τον Γ. Παπανδρέου

Σταύρος Θεοδωράκης: "Καλώ τον Αλέξη Τσίπρα σε ντιμπέιτ με τους δικούς του όρους"

SHARE:

24Media Network