Τεμπονέρας: Ομολογία Βορίδη για το πλαστό “έγγραφο” του ΓΛΚ που διακινούσαν προεκλογικά Σκέρτσος και ΝΔ

Τεμπονέρας: Ομολογία Βορίδη για το πλαστό “έγγραφο” του ΓΛΚ που διακινούσαν προεκλογικά Σκέρτσος και ΝΔ
Διονύσης Τεμπονέρας Eurokinissi

"Πλαστό αποδείχθηκε το έγγραφο που ο κ. Σκέρτσος κουνούσε στα κανάλια ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους" δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας. "Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί".

“Οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο. Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπο του έναν πλαστογράφο” ανέφερε σε δήλωσή του ο Διονύσης Τεμπονέρας, συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, καλεσμένος στην πολιτική εκπομπή του MEGA, “η Μεγάλη Εικόνα” ρωτήθηκε για το αν μπορεί να πάρει ο Τσίπρας ή ο Ανδρουλάκης το πρόγραμμα της ΝΔ και να το πάνε στο ΓΛΚ και να ζητήσουν κοστολόγηση και αντίστοιχα να πάρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και να ζητήσει κοστολόγηση στο ΓΛΚ.

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε όχι καθώς δεν υπάρχει αυτή η νομική δυνατότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε “τώρα το νομικό ζήτημα αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι”.

Αναλυτικά η δήλωση Τεμπονέρα:

“Για 15 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Σκέρτσος κουνούσε στα κανάλια ένα «έγγραφο» ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν πλαστό.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι το ΓΛΚ δεν έχει την νομική δυνατότητα να κοστολογεί προγράμματα κομμάτων.

Οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με την βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας.

Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπο του έναν πλαστογράφο. Δεν μας εκπλήσσει, όμως, διότι και ο ίδιος επικαλέστηκε το πλαστό έγγραφο Σκέρτσου.

Και καλούμε για ακόμη μια φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί. Να έρθει σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει και την επόμενη ημέρα να γίνει τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των προγραμμάτων μας και όχι για τα fake news της Πειραιώς”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα