Τσίπρας: "Να πάρουν τις υπογραφές τους πίσω, Σαμαράς και Βενιζέλος και μετά μιλάμε"

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΔΩΣΕ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (EUROKINISSI // ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΔΩΣΕ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (EUROKINISSI // ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) G4PHOTOS

Διαβάστε τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Vid)

"Λάβαμε την ώριμη συνειδητή πολιτική επιλογή του κόσμου που μας στήριξε με τη ψήφο του", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από τη Βουλή που ακολούθησαν τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Δεν πρόκειται για μια ψήφο οργής", συμπλήρωσε, αλλά για μια απόφαση του λαού η οποία "ακυρώνει το 51% των μνημονιακών κομμάτων".

"Η αποδυνάμωση των μνημονιακών κομμάτων ήταν ο βασικός μας στόχος που επιτεύχθηκε. Τα μνημονιακά κόμματα δεν έχουν πλέον την πλειοψηφία. Λόγω του νοθευτικού νόμου δεν έχουμε δυστυχώς την δεδηλωμένη. Η ελληνική πλειοψηφία παρόλα αυτά, ακυρώνει το μνημόνιο".

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι "η αριστερά είναι η βασική εναλλακτική επιλογή. Δεν θα ευθυγραμμιστούμε με τα Μνημονιακά κόμματα και τη γραμμή που προσπαθεί να περάσει ο ΣΕΒ. Όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν σκαρφιστούν δεν θα επαναφέρουμε όσους έδιωξε ο λαός από την πόρτα. Λέμε όχι σε μια κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου".

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: "Αν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έχουν μετανοιώσει για όσα έκαναν μέχρι σήμερα, τους καλώ μέχρι αύριο πριν συναντηθούμε, να έχουν στείλει επιστολές σε όλους τους ηγέτες της ΕΕ με την οποία θα ακυρώνουν τις παλιές τους δεσμεύσεις. Διαφορετικά να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο".

"Θα πράξουμε όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά και θα ανοίξουμε διάλογο με τις δυνάμεις της αριστεράς. Υπάρχουν και προτάσεις του ΚΚΕ που εξετάζουμε θετικά, για την προστασία των ανέργων και τη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών".

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τους πέντε όρους - άξονες συνεργασίας με αριστερούς άξονες για να βρεθεί μαι κυβερνητική λύση, έτσι ώστε να "σεβαστούμε τη λαϊκή ετυμηγορία", όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, οι πέντε άξονες είναι:

"1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.

2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.

5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δηλώσεις Τσίπρα

SHARE:

24Media Network