Βαρουφάκης: Είμαι υπερήφανος για το 2015 – Από κοινού με τον Τσίπρα οι αποφάσεις που ελήφθησαν

Βαρουφάκης: Είμαι υπερήφανος για το 2015 – Από κοινού με τον Τσίπρα οι αποφάσεις που ελήφθησαν
Γιάνης Βαρουφάκης ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

"Θρασύδειλο πολιτικό" χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τον πρωθυπουργό ενώ δήλωσε ότι το σύστημα Δήμητρα θα γίνει στο μέλλον ένα αποδεκτό σύστημα συναλλαγών.

«Είμαι περήφανος για το 2015. Είμαι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που μελέτησα όλα τα μνημόνια και δεν υπέγραψα κανένα. Μαζί και από κοινού με τον κ. Τσίπρα λάβαμε όλες τις αποφάσεις εκείνης της περιόδου. Δεν ήταν δυνατό να λαμβάνω μόνος μου αποφάσεις που αφορούσαν την οικονομία και το μέλλον της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας θρασύδειλος πολιτικός, που απειλούσε με εξεταστική για το 2015 και δεν διανοήθηκε να το πράξει κοροϊδεύοντας τους πάντες. Τον προκάλεσα και το 2019, αλλά δεν το έπραξε» δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τον Βόλο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, όπου πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία και παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ψηφοδελτίου του ΜέΡΑ 25.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ακόμη από του βήματος ως «δουλοπαροικία την διακυβέρνηση της χώρας όπου όλα είναι ψεύτικα και γι’ αυτό ο κόσμος ματώνει για να μη περάσει η λεηλασία του», ενώ χαρακτήρισε το χθεσινό debate ότι «ήταν μια ακολουθία μονολόγων και όχι ένα τηλεοπτικό ή πολιτικό προϊόν αξίας».

Επίσης ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε ότι το σύστημα «Δήμητρα» θα γίνει κατανοητό ευρέως και στο μέλλον θα γίνει ένα αποδεκτό σύστημα συναλλαγών και στη συνέχεια ανέπτυξε τις σημαντικές τομές του κυβερνητικού του προγράμματος για τις πρώτες εκατό ημέρες, επισημαίνοντας ότι θα είναι η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, η κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η άμεση μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 15% και από το 13% στο 7%, ενώ υποσχέθηκε ότι θα επιβάλλει πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ και θα τα σφραγίζει όταν θα διαπιστώνεται ότι αισχροκερδούν, θα επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θα απαγορεύσει τις χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές και θα απαγορεύσει τις ανεμογεννήτριες και τις εξορύξεις.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ακόμη ότι θα ηγηθεί διεθνούς εκστρατείας για τη δημιουργία Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων Χωρών, όπου η Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα