Βαρουφάκης στο debate: “Τα τρία κόμματα ‘μαγειρεύουν’ νέα δημοσιονομική πειθαρχία”

Βαρουφάκης στο debate: “Τα τρία κόμματα ‘μαγειρεύουν’ νέα δημοσιονομική πειθαρχία”
INTIME NEWS

Η ελεύθερη τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη μετά το τέλος του debate των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ.

Πυρά προς την Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στην τρίλεπτη ελεύθερη τοποθέτησή του στο debate της ΕΡΤ.

«Κύριε Κουβαρά, διαπιστώσατε ότι όλοι είπαμε στους νέους να πάνε ψηφίσουν, αλλά μόνο στα λόγια. Γιατί το ΜέΡΑ25 καταθέτει ξανά και ξανά, τρεις μήνες τώρα, μία τροπολογία στη Βουλή ώστε να επιτραπεί στους νέους, όταν εργάζονται εποχικοί σε ένα νησί, ξενοδόχοι, στην εστίαση, να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο της εργασίας τους», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης στην αρχή της τοποθέτησής του. «Η κυβέρνηση του κύριου Μητσοτάκη, επειδή φοβάται την γενιά των Τεμπών, τρέμει την ψήφο των νέων και λέει «όχι» σε αυτό, οπότε θα μου επιτρέψετε να σπάσω την συναίνεση ότι όλοι δήθεν θέλουμε τη νέα γενιά να ψηφίσει. Ο κύριος Μητσοτάκης τρέμει, ιδρώνει με τη σκέψη ότι είναι οι νέοι, αυτοί που δουλεύουν στα κάτεργα στη Μύκονο, στη Ρόδο θα ψηφίσουν», συμπλήρωσε.

«Το αφήγημα των τριών κομμάτων, που τσακώνονται για το ποιος έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ουσιαστικά βάζοντας μας σε αυτά, έρχεται σε αντίθεση με τη δική μας ανάλυση. Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας και θα μας πάει μέχρι το 2060. Το συγκεκριμένο αυτό μνημόνιο είναι το πιο βαρύ, το πιο αδίστακτο από όλα τα μνημόνια και ουσιαστικά μας έχει καθηλώσει. Έχουμε ένα ΑΕΠ λιγότερο κατά 20% συγκριτικά με το 2007, ένα χρέος 50 % μεγαλύτερο και η επόμενη συγκυβέρνηση, που θα μαγειρέψουν μεταξύ τους τα τρία μεγάλα κόμματα, έχει στόχο την δημοσιονομική πειθαρχία μιας νέας μορφής λιτότητας» τόνισε ο γραμματέας και επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

«Από το 2017 και μετά έχουμε μία μόνιμη λεηλασία που βασίζεται σε τρία πράγματα: Το χρηματιστήριο ενέργειας, τον «Ηρακλή», το όνειδος με τα «κόκκινα» δάνεια και το υπερταμείο. Κανένας από τα τρία κόμματα δεν θα καταργήσει τίποτα από αυτά. Στο ΜεΡΑ25 λέμε ότι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα παιδιά μας στη χώρα – αυτά που δεν έχουν φύγει ακόμα – είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να επιστρέψουν αυτά τα οποία έχουν φύγει» είπε ο κ. Βαρουφάκης, κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέρας, αναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα