Βενιζέλος: Η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Π.τ.Δ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Π.τ.Δ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Εκλογές εξήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το ναυάγιο των σημερινών συζητήσεων των πολιτικών αρχηγών στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο δρόμος των εκλογών είναι η μόνη επιλογή, μετά την αποτυχία συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας.

"Η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές μέσα σε λίγες μέρες επειδή κάποιοι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το κομματικό τους συμφέρον.

Παρερμηνεύουν την επιλογή του ελληνικού λαού που είχε δηλώσει ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και την Ελλάδα στο ευρώ για να γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια με εθνικό σχέδιο για το μέλλον".

Για άλλη μια φορά έκανε μάλιστα λόγο για τις προσπάθειες που κατέβαλε το κόμμα του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

"Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε στις εκλογές της έκτης Μαΐου. Μπορούσε και μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα πολύ λιγότερο μέχρι τις εκλογές. παρά ταύτα τηρήσαμε απόλυτα ειλικρινή στάση και ζητήσαμε κυβέρνηση συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις για να κάνουμε κοινή εθνική προσπάθεια και να αξιοποιήσουμε τους νέους συσχετισμούς. Αυτό δεν έγινε δεκτό".

Συνεχίζοντας είπε: "Προτείναμε στον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αριστεράς με τη ΔΗΜΑΡ με τη δική μας στήριξη, υιοθετήσαμε την πρόταση του κ. Κουβέλη πάνω σε μια ελάχιστη βάση συνεννόησης. Δεν κατέστη εφικτό λόγω άρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επιμονής του κ. Κουβέλη".

Έκανε μάλιστα λόγο για την πρόταση του κ. Καμμένου την οποία χαρακτήρισε ως μη αποδεκτή. "Σήμερα ακούσαμε από τον κ. Καμμένο την πρόταση να στηρίξουμε με ψήφο εμπιστοσύνης μια κυβέρνηση του κόμματος του για καταγγελία του μνημονίου. Δεν είναι αυτή η εντολή του ελληνικού λαού.

Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν το πετύχαμε. Είναι υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης για να δει τις πρακτικές των κομμάτων και τις σκοπιμότητας. Θα δει ότι επικράτησε αλαζονεία και τυχοδιωκτισμός. Κάποιοι ειδικεύονται σε εμπορία ψευδαισθήσεων.

Θα εργαστούμε σε μια δυσμενή βάση για το ΠΑΣΟΚ. Αν το θελήσουν οι Έλληνες πολίτες η πατρίδα μπορεί να σωθεί. Πρέπει να σταθμίσουν πρόσωπα και καταστάσεις", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ευ.Βενιζέλος Επικράτησε η αλαζονεία

SHARE:

24Media Network