Βούτσης: Στόχος μας μόνο η αυτοδυναμία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνασπισμό

Συζήτηση στην Βουλή του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Βουλή του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, απέρριψε ο Ν. Βούτσης, προσθέτοντας ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι"η αυτοδυναμία και από εκεί και πέρα συνεργασία μέσα στη Βουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες"

«Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα μία κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας, η οποία παρακολούθησε όλο αυτό το εγχείρημα και το παρακολουθεί και τώρα και με αυτήν την έννοια αυτή είναι η εγγύηση, δηλαδή η διάθεσή μας και η ειλικρίνεια με την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε επί της ουσίας και λάθη και προβλήματα και ταυτόχρονα εγγυόμαστε ότι είμαστε μία πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμη καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα, έκανε λόγο για «διάσπαση φίλων και συντρόφων», ωστόσο, εκτίμησε ότι δεν αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι να επανασυσπειρώσουμε τον χώρο της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μία αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους». Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι μετά την αποχώρηση των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας από το κόμμα, υπήρξε μία μεταβατική φάση για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκλεισε, όπως είπε, με την πανελλαδική σύσκεψη. «Όταν ένα τμήμα αποχωρεί από το κόμμα και μάλιστα πηγαίνει σε μία πολιτική αντιπαλότητα και ταυτόχρονα και λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των θέσεων του κόμματος και της κυβέρνησης κάποιος κόσμος ψαχνόταν προς τα πού θα πάμε, δεν ήταν παράλογο να υπάρξει αυτή η μεταβατική φάση, μέχρι να μαζευτεί, να εξηγηθεί μεταξύ του το στελεχιακό δυναμικό και από εδώ και πέρα να προχωρήσουμε με νικηφόρες προοπτικές», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ο κ. Βούτσης, είπε ότι δεν γνωρίζει εάν ο κ. Μητρόπουλος θα είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ωστόσο, δήλωσε ενοχλημένος για τη στάση του τους τελευταίους επτά μήνες. «Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες καθημερινά, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιούνταν μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «όλα θα τα κρίνει ο λαός» και πρόσθεσε: «Tώρα φαίνεται πόσο αξιοπρεπής και ειλικρινής ήταν η στάση που πήραμε στις 19 Αυγούστου και είπαμε πάμε να διευκρινιστεί το τοπίο».

Χωρίς ονομαστικές αναφορές ο πρώην υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Τέρμα, τουλάχιστον για την Αριστερά, το σταριλίκι. Oι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες μέσα σε ένα κόμμα και σε έναν χώρο της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της κινηματικής αντίληψης, της ανιδιοτέλειας, δεν κάνουν καθόλου καλό και έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις περισσότερους προέδρους ή εν δυνάμει προέδρους ή κατά φαντασίαν προέδρους μέσα σε έναν χώρο απ' αυτούς που μπορείς να συντηρήσεις ως χώρος. Αυτά είναι διδάγματα που ιδιαίτερα για τον χώρο της Αριστεράς είναι επώδυνα».

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης απέρριψε το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, τονίζοντας: «Στην αντίληψη της Αριστεράς δεν υπάρχει ούτε κατ' υπόνοια ζήτημα μεγάλου συνασπισμού». «Η πρόθεσή μας είναι αυτοδυναμία και από εκεί και πέρα συνεργασία μέσα στη Βουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες» συμπλήρωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόωρες Εκλογές, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network