Χαρίτσης: Η κοινωνία βλέπει έναν χορό εκατομμυρίων γύρω από Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'
O Αλέξης Χαρίτσης
O Αλέξης Χαρίτσης INTIME

“Πυρά” του Αλέξη Χαρίτση στον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου περί «σκιών» στον τρόπο με τον οποίο πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκαν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στο LIVE NEWS, μεταξύ άλλων, για τις χθεσινές δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, περί «σκιών» στον τρόπο με τον οποίο πρώην στελέχη του κόμματος διαχειρίστηκαν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, η Νέα Αριστερά παραμένει στην όχθη της Αριστεράς. «Άλλοι είναι αυτοί που κάνουν πολιτική με έναν τρόπο που δεν έχει σχέση με τον κόσμο της Αριστεράς. Εννοώ τον κ. Κασσελάκη. Τι μας λένε; Ότι υπήρξε συνδιαλλαγή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και μας τα λέει ο κ. Κασσελάκης που έγραφε πως πρέπει να στηρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Είναι δυνατόν να ζούμε τέτοιες αθλιότητες λίγο πριν τις εκλογές; Έχουμε στοιχεία τραμπισμού. Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να έχει μάθει αλλιώς στην Αμερική αλλά εδώ δεν περνάνε αυτά. Με αυτές τις αθλιότητες έχει καταφέρει να μετατοπίσει τα προβλήματα και να μην μιλάμε για τα προβλήματα της κοινωνίας».

Επισήμανε πως η Νέα Αριστερά έβαλε στη συζήτηση τα προβλήματα που καίνε την κοινωνία. «Στενός συνεργάτης του προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ ξεστομίζει αυτές τις αθλιότητες. Έχουμε δεχτεί αδιανόητες προσωπικές επιθέσεις αλλά αυτό έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο».

Σε σχέση με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, είπε: «Εγώ αυτό που είδα είναι ένα excel. Αυτό που είδα τις επόμενες ημέρες είναι πως την ώρα που κοινωνία δεν ξέρει πώς θα βγάλει το ρεύμα, γύρω της να γίνεται ένας χορός εκατομμυρίων με το πόσα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο κ. Κασσελάκης έκανε την επιλογή του να γυρίσει την ατζέντα εκεί που βολεύει τον κ. Μητσοτάκη. Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης, θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να τον είχε εφεύρει. Τρίβει τα χέρια του ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την εξέλιξη. Ποιος; Ο πρόεδρος του κόμματος που χρωστάει περισσότερα στην Ευρώπη. Απέναντι έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση που στρέφει της συζήτηση στο πόθεν έσχες. Έβγαλε στο video wall ένα excel και νόμιζε πως έτσι καθαρίζει. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς».

Και κατέληξε λέγοντας: «Εμείς θα επιμείνουμε στον δρόμο της πραγματικής πολιτικής γιατί αυτό που ζούμε είναι σκυλοκαβγάς που δεν αφορά την κοινωνία. Ο κ. Μητσοτάκης και η φον Ντε Λάιεν ετοιμάζεται να συνεργαστούν με την ακροδεξιά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα