Ζέρβας στον News 24/7 στους 88,6: Στην κάλπη επέλεξαν δήμαρχο, όχι κόμμα

Ζέρβας στον News 24/7 στους 88,6: Στην κάλπη επέλεξαν δήμαρχο, όχι κόμμα
Κωνσταντίνος Ζέρβας MotionTeam

Για τους παράγοντες που συνέβαλαν στην εκλογή του στο β΄γύρο των δημοτικών εκλογών, μίλησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ποσοστό 73% συγκέντρωσε στην Τούμπα ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης που εξελέγη με συνολικό ποσοστό 67%. Όπως είπε o Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τη δεύτερη Κυριακή την παράταξή του ψήφισαν επιπλέον 40.000 ενώ την παράταξη του Νίκου Ταχιάου, μόλις 2.000.

Κατά τον ίδιο, οι ψηφοφόροι, προέρχονταν από όλες τις παρατάξεις και σημαντικό ρόλο έπαιξε η ακομμάτιστη πρόταση και η πολυσυλλεκτική ατζέντα, με λύσεις που ζητούσε η Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, μέτρησε και η προσωπικότητα των δύο υποψηφίων και το κατά πόσο ήταν ιδανικότερος γι’ αυτή τη δουλειά. Στην κάλπη που έλεγε δημοτικές εκλογές, προφανώς επέλεξαν δήμαρχο και όχι κόμμα, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν μετράει η θητεία του επί δημαρχίας Μπουτάρη, είπε ότι όλα μετρούν, ο κύκλος Μπουτάρη έκλεισε, η Θεσσαλονίκη πάει στην επόμενη σελίδα, έπρεπε να έρθει κάποιος που θα κρατήσει τα καλά του Μπουτάρη και να κάνει όσα δεν έκανε εκείνος.

Ρόλο για την επανεκλογή του έπαιξε και η παράμετρος ΠΑΟΚ, καθώς ο πατέρας του υπήρξε πρόεδρος της ομάδας και ο ίδιος διετέλεσε μέλος διοικητικών συμβουλίων της ομάδας. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος δεν στηρίζει, υπενθύμισε ότι είχε μιλήσει για δημιουργία φορέα, με τη συνεργασία 34 αδελφοποιημένων πόλεων, με ομογενείς και με όποιους άλλους φορείς, “για να βοηθήσουμε ώστε να προβάλλουμε πως οτιδήποτε μακεδονικό είναι ελληνικό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα