Ηλεκτρική αναλγησία

O κατηγορούμενος για την υπόθεση της SIEMENS Γιώργος Σκαρπέλης ( φορείο ) διακομίζεται με το ΕΚΑΒ μετά απο αδιαθεσία του σε στιγμιότυπο απο το κτίριο 10 των δικαστηρίων της Ευελπίδων,σήμερα Τετάρτη 03 Ιουνίου 2009  .( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
O κατηγορούμενος για την υπόθεση της SIEMENS Γιώργος Σκαρπέλης ( φορείο ) διακομίζεται με το ΕΚΑΒ μετά απο αδιαθεσία του σε στιγμιότυπο απο το κτίριο 10 των δικαστηρίων της Ευελπίδων,σήμερα Τετάρτη 03 Ιουνίου 2009 .( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Παρ' ολίγο να χάσει τη ζωή του ένας 90χρονος από την Πάτρα που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και χρησιμοποιεί φιάλη οξυγόνου. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του, καθώς δεν είχε πληρώσει τους λογαριασμούς των τελευταίων μηνών

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή του 90χρονου ασθενή Σωτήρη Κατσιγιάννη από την Πάτρα, εξαιτίας της διακοπής παροχής ρεύματος της ΔΕΗ ΑΕ, επειδή δεν έχει καταφέρει να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Ο υπερήλικας αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν μονίμως συνδεδεμένος με συσκευή οξυγόνου η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Σ. Κατσιγιάννης με την πενιχρή σύνταξη των 570 ευρώ αδυνατεί να πληρώσει, καθώς ο λογαριασμός της ΔΕΗ ανά δίμηνο είναι κατά μέσο όρο 400 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό της σύνταξης ουσιαστικά διατίθεται για την αγορά των φαρμάκων του. Η αδυναμία του, λοιπόν, να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξεύσει το λογαριασμό στις 4.500 ευρώ.

Παρ' όλα αυτά, η ΔΕΗ ΑΕ έκρινε σκόπιμο να διακόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προειδοποίηση προς τον Σ. Κατσιγιάννη, με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες να μείνει χωρίς οξυγόνο.

Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον γιο του, ο οποίος είναι οδηγός και συμπτωματικά βρισκόταν κοντά στο σπίτι του και έσπευσε να τον δει. Εκεί, ο γιος του 90χρονου αρρώστου διαπίστωσε ότι η συσκευή δεν έδινε οξυγόνο.

Σε βοήθειά του έσπευσαν γείτονες, οι οποίοι για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση του παραχώρησαν μια μπαλαντέζα συνδεδεμένη με την πρίζα του σπιτιού τους, ώστε να τεθούν εκ νέου τα μηχανήματα σε λειτουργία που τον κρατούν στη ζωή.

SHARE:

24Media Network