Έκρυβε 2,5 εκατ. ευρώ

Έκρυβε 2,5 εκατ. ευρώ

Διαβάστε στο NEWS 247 τον τρόπο που φοροδιέφευγε επί χρόνια γιατρός με υπέρογκα εισοδήματα

Γνωστός γυναικολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου και εργαζόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο πιάστηκε στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ για απλήρωτες οφειλές στο δημόσιο.

Κατάφερε να αποκρύψει από τα εισοδήματά του συνολικά 2,5 εκατομμύρια ευρώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Το χρονικό του εντοπισμού και της σύλληψης του μεγαλογιατρού ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών του.

Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει πως τα συνολικά του έσοδα ανά έτος από τις μισθωτές υπηρεσίες στο δημόσιο νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο δεν ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να διατηρούσε την ίδια στιγμή σπίτι σχεδόν 400 τετραγωνικών μέτρων σε προάστιο της Αττικής και στις καταθέσεις του φαίνονταν εκατομμύρια ευρώ, με τον ίδιο να αναφέρει στην ακρόασή του από το ΣΔΟΕ πως πρόκειται για κέρδη από τον ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΟΠΑΠ δεν χορήγησε σχετική βεβαίωση στον γιατρό και έτσι προχώρησε αναγκαστικά σε συμπληρωματικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο γυναικολόγος που φέρεται να λειτουργούσε ακόμα και παράνομο ιατρείο μέσα στο νοσοκομείο, αναγκάστηκε να υποβάλλει συμπληρωματικές δηλώσεις για τα εισοδήματα της τελευταίας τετραετίας της τάξεως των 2.360.000 εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία μάλιστα βεβαιώθηκε φόρος 950.000 ευρώ.

Ο ίδιος είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινικές κυρώσεις για την απόκρυψη των πραγματικών εισοδημάτων του.

SHARE:

24Media Network