25η Μαρτίου: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση – Δείτε εικόνες

Διαβάζεται σε 4'
25η Μαρτίου: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση – Δείτε εικόνες
EUROKINISSI

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε μαθητές από εκατοντάδες σχολεία της Αθήνας να συμμετέχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Συγκίνηση για τα θύματα των Τεμπών.

Πάνω από 1.500 μαθητές από εκατοντάδες σχολεία συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

EUROKINISSI

Την παρέλαση άνοιξε το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων με παραδοσιακές ενδυμασίες και με το λάβαρο της Επανάστασης. Συνολικά παρέλασαν 230 σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, τα 229 από την Αθήνα και περίπου 1.500 μαθητές, ενώ παιάνιζαν η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων και οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πριν την έναρξη της παρέλασης έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

EUROKINISSI

Να σημειωθεί ότι για τη φετινή παρέλαση, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση, καθώς δεν κάλυψε με την εξέδρα της 25ης Μαρτίου τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη.

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Η σημερινή επέτειος μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει το πώς με πίστη, τόλμη και σθένος η χώρα μας, ο λαός μας, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα. Και ειδικά αν αυτά συνοδεύονται από ομόνοια και ομοψυχία. Σήμερα επίσης γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μια γιορτή, η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη συναλληλίας στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες, χρόνια πολλά Ελλάδα».

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Από τη δική του μεριά, ο κ. Δούκας τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προσπάθεια και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, το “εμείς” κι όχι το “εγώ” που έγραψε ο Μακρυγιάννης, για ένα μέλλον φωτεινό, με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, με δικαιοσύνη και με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

EUROKINISSI
EUROKINISSI
  
EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Δευτέρα 25 Μαρτίου πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα