ΑΔΕΔΥ για Εθνικό Αστεροσκοπείο – Όχι στη μεταφορά του στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Διαβάζεται σε 2'
Αστεροσκοπείο
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS

“Να μην προχωρήσει η μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και να σταματήσουν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα Ερευνητικά Κέντρα, που έχουν στόχο τον διαμελισμό τους” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Στο πλευρό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βρίσκεται και η ΑΔΕΔΥ, καθώς με ανακοίνωσή της στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που αντιτίθεται στη μεταφορά του ΕΑΑ στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

“Να μην προχωρήσει η σχεδιαζόμενη μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων (29/11 & 5/12) που έχουν αποφασιστεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Ερευνητικά Κέντρα και Ιδρύματα (ΠΟΕΕΚ-Ι) και τα πρωτοβάθμια σωματεία των ΝΠΔΔ Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, απαιτώντας να μην προχωρήσει η σχεδιαζόμενη μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τη Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΥΚΚΠΠ).

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και απαιτούμε:

  • Την απόσυρση του άρθρου 19 από το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας», που προβλέπει την απαράδεκτη και αντιεπιστημονική αυτή μεταφορά του ΕΑΑ, που μόνο σκοπιμότητες υπηρετεί αφού εκτός των άλλων η δραστηριότητα του εκτείνεται – κατά 85% περίπου – σε τομείς που δεν έχουν συνάφεια με το έργο του ΥΚΚΠΠ.
  • Να αντιμετωπιστεί η διαχρονική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Ερευνητικών Κέντρων, η απαξίωση των υποδομών τους. Να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση.
  • Να σταματήσει το συνεχές χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και η ευελιξία των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων σε αυτά. Να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό

Γενικότερα να μην προχωρήσουν αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα Ερευνητικά Κέντρα, που έχουν απώτερο στόχο τον διαμελισμό τους και τον ασφυκτικό έλεγχο του ερευνητικού έργου.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα