Αυξάνονται οι παραβάσεις λίγα 24ωρα πριν την σταδιακή άρση

Αυξάνονται οι παραβάσεις λίγα 24ωρα πριν την σταδιακή άρση
Έλεγχος της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 29 Απριλίου, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, 17 στην Αττική, 17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 13 στη Θεσσαλονίκη και 10 στην Κεντρική Μακεδονία.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 13 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.398 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 890 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.301 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, 545 στην Αττική, 184 στη Θεσσαλονίκη, 106 στην Κρήτη, 86 στην Κεντρική Μακεδονία, 73 στη Δυτική Ελλάδα, 66 στα Ιόνια Νησιά, 48 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 44 στην Πελοπόννησο, 41 στη Θεσσαλία, 41 στο Νότιο Αιγαίο, 37 στη Στερεά Ελλάδα, 20 στην Ήπειρο, 6 στο Βόρειο Αιγαίο και 4 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 58.896 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 547 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 526 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα