Αγία Παρασκευή: Νεαροί σε αστυνομία – “Σε μια βδομάδα με τα μαγαζιά δεν θα συνωστίζονται;”

Αγία Παρασκευή: Νεαροί σε αστυνομία – “Σε μια βδομάδα με τα μαγαζιά δεν θα συνωστίζονται;”
Νέα συγκέντρωση στην Πλατεία Αγ.Ιωάννου στη Αγία Παρασκευή Eurokinissi

Προβληματισμός για την "μόδα" των υπαίθριων πάρτι - Οι απαντήσεις νεαρών στην αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπου, συγκεντρώθηκαν περίπου 100 – 150  άτομα.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν μετά την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων στην πλατεία από τις 21.00 μέχρι τις 6 το πρωί.

Τελικά οι νεαροί αποχώρησαν απο την πλατεία γύρω στις 02:00 το πρωί της Πέμπτης, χωρίς να έχουν προκληθεί επεισόδια, αφού η αστυνομία αποσύρθηκε στις κλούβες.

Νωρίτερα, κατά τις “διαπραγματεύσεις” ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι νεαροί φώναξαν συνθήματα ενώ ένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν ήταν πως με τα μαγαζιά ανοιχτά, θα υπάρχει συνωστισμός στις πλατείες.

Για “μια μικρή ανεύθυνη μειοψηφία” μιλάει ο δήμαρχος

Από τη δική του μεριά ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε πως “οι περισσότεροι που έρχονται στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής δεν είναι της περιοχής”.

Ο δήμαρχος, σε γραπτή δήλωσή του, κάνει λόγο για «μια μικρή ανεύθυνη μειοψηφία» και για τον κίνδυνο να τεθεί ο δήμος σε καραντίνα με σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ προς τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της πανδημίας, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ατομικής, αλλά και κοινωνικής ευθύνης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των μέτρων όλοι μας (ο καθένας με τις δυνατότητές του) τηρήσαμε με ευλάβεια τα μέτρα που πρότεινε η ομάδα των ειδικών επιστημόνων και υιοθέτησε η κυβέρνηση. Αν η κοινωνία έφτασε μέχρι εδώ με επιτυχία, αυτό οφείλεται διότι συνέδραμαν οι πολίτες», τονίζει αρχικά ο κ. Ζορμπάς και στη συνέχεια αναφέρει: «Οι θυσίες όλων μας, όμως, κινδυνεύουν από ανεύθυνες συμπεριφορές λίγων ατόμων, τις πιθανές συνέπειες των οποίων θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι. Ο δήμος μας θα κινδυνεύσει να τεθεί σε καραντίνα με ανυπολόγιστο οικονομικό αντίκτυπο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής «εκτός από νεαρά άτομα της πόλης μας, που διασκεδάζουν χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα, η πλατεία αυτή έχει γίνει “στέκι” ατόμων από άλλες περιοχές, αρκετοί εκ των οποίων επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Είναι γνωστές οι εικόνες καταστροφής από καταγγελίες συνδημοτών μας. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι κάποιοι άλλοι, άγνωστο ποιοι, κι αυτό αποτελεί ευθύνη της Αστυνομίας να το επιλύσει μετά από διαχρονικά αιτήματα των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, επιδίδονται στη διακίνηση ουσιών στο χώρο της πλατείας».

Και ο κ. Ζορμπάς καταλήγει λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση, ιδίως αυτή την κρίσιμη περίοδο, απευθύνω έκκληση, τόσο ως δήμαρχος όσο και ως ιατρός, σε όλους τους πολίτες να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε υπεύθυνη στάση και με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Κάθε ανευθυνότητα, μπορεί να επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα για όλους μας, ακυρώνοντας όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα. Αξίζει;».

Οι έλεγχοι

Αναφορικά με τους ελέγχους που συνεχίζονται και διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων, χθες Τετάρτη 6 Μαΐου, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων 34 των 150 ευρώ και 4 των 300 ευρώ (ο διπλασιασμός του προστίμου είναι για παραβάσεις σε νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα).

Συγκεκριμένα, 22 στην Αττική, 5 στην Κεντρική Μακεδονία, 5 στο Βόρειο Αιγαίο, 3 στην Ήπειρο, μία στη Δυτική Ελλάδα, μία στην Κρήτη και μία στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 129 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα και συγκεκριμένα 125 των 150 ευρώ και 4 των 300 ευρώ.

Για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ.) βεβαιώθηκαν 131 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Συγκεκριμένα, 50 στην Κεντρική Μακεδονία, 19 στη Θεσσαλονίκη, 14 στη Δυτική Ελλάδα, 12 στην Κρήτη, 11 στην Αττική, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 4 στη Θεσσαλία, 3 στην Ήπειρο, 3 στην Πελοπόννησο, 2 στη Δυτική Μακεδονία, 2 στο Βόρειο Αιγαίο και μία στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, έχουν βεβαιωθεί 306 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και συνελήφθησαν 4 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 582 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 561 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα