Νύχτα έντασης στην Αγία Παρασκευή, με νεαρούς στην πλατεία

Νύχτα έντασης στην Αγία Παρασκευή, με νεαρούς στην πλατεία

Ακόμα μια βραδιά έντασης στην Αγ. Παρασκευή. Στο χώρο βρέθηκαν και γονείς των παιδιών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία προσπαθώντας να συνεννοηθούν με τους αστυνομικούς.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας περικύκλωσαν την Πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή περίπου στις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης και ενώ στα παγκάκια της πλατείας βρίσκονταν περίπου 150 άτομα.

Σημειώνεται πως δεν πραγματοποιούνταν κάποια εκδήλωση ή κάτι παρόμοιo με αντίστοιχες συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών.

Από ένα περιπολικό, ακούστηκε ανακοίνωση στις 20:45, στις 21:00 και στις 21:05, η οποία ανέφερε πως η πλατεία θα παραμείνει κλειστή από τις 21:00 μέχρι τις 06:00 ζητώντας από όλους τους παρευρισκομενους να αποχωρήσουν, κάτι που δεν έκαναν.

Μάλιστα στα πέριξ της πλατείας, και στους γύρω δρόμους είχαν σταματήσει περαστικοί, βλέποντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ρωτώντας τι συμβαίνει. Στο σημείο αναπτύχθηκαν 2 κλούβες των ΜΑΤ, η ομάδα Δράση με μηχανάκια, ένα drone της αστυνομίας και ένα περιπολικό.

Στο χώρο βρέθηκαν και γονείς των παιδιών που κάθονταν στην πλατεία, προσπαθώντας να συνεννοηθούν με τους αστυνομικούς και λέγοντας τους, ότι μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς να επέμβουν τα ΜΑΤ, αν οι νεαροί κάθονταν αραιά.

Στις 21:30 οι δυνάμεις της Αστυνομίας ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν από την πλατεία.

Μέχρι και τις 12:00 το βράδυ της Τετάρτης, παρέμειναν περίπου 100 άτομα στην περιοχή. Για λίγο βγήκαν στον δρόμο, ωστόσο στη συνέχεια επέστρεψαν στην Πλατεία.

Άνθρωποι της αστυνομίας και παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν στο σημείο.

Λίγο μετά τη 1:00 το βράδυ, αποχώρησαν οι περισσότεροι από τους 100 που είχαν παραμείνει στην Πλατεία, ενώ προηγουμένως είχαν σημειωθεί μικροεπεισόδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα