Άλκης Καμπανός: Δύο χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Διαβάζεται σε 3'
Γκράφιτι για τον Άλκη Καμπανό
Γκράφιτι για τον Άλκη Καμπανό SOOC

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Πορεία μνήμης το απόγευμα.

Δεκαεννέα κεριά άναψαν στις 00:19 τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/2), στο σημείο όπου πριν από δύο χρόνια δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, σε τυφλό οπαδικό χτύπημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Τη συμβολική κίνηση, που συνοδεύτηκε από την τήρηση ενός λεπτού σιγής, οργάνωσε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη, στη μνήμη του νεαρού φοιτητή με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του, παρουσία του πατέρα του Αριστείδη Καμπανού και της αδελφής του Μαρίας.

«Δυο χρόνια πέρασαν από την απόφραδα εκείνη ημέρα της 1ης Φεβρουαρίου, (όταν) δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ τυφλά καθοδηγούμενοι από τα άγρια ένστικτα τους έπραξαν το αδιανόητο. Αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη επειδή ένα παιδί από την παρέα του φώναξε ότι είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα και τη Μελίνα και την οικογένεια μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση ο πατέρας.

Στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη
Στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη SOOC

«Μαζευτήκαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Άλκη και μαζί και στα άλλα παιδιά», καθώς «τα δυο τελευταία χρόνια θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Δυστυχώς (…) προσπαθούσαμε όλο αυτόν τον καιρό να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα», συμπλήρωσε ο κ. Καμπανός.

Οι δράσεις ενάντια στη μνήμη του Άλκη θα συνεχιστούν στις 17:00.

Τρία μικρά παιδιά με αναπηρία αλλά τεράστιο σθένος, ο Γιάννης, ο Λέανδρος και ο Σπύρος, φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, με διακριτικά των ομάδων τους, όπως και η μικρή Μάγια, θα αφήσουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος, συνύπαρξης των χρωμάτων, συμπερίληψης.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι στημένο στο σημείο της δολοφονίας πανό με σύνθημα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη», καλώντας τους φιλάθλους διαφορετικών συλλόγων να φωτογραφηθούν φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους.

Στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού
SOOC

Το χρονικό

Ήταν εκείνη η “μαύρη” 1η Φεβρουαρίου του 2022, όταν ο 19χρονος φίλος του Άρη, έπεσε νεκρός από χτυπήματα ατόμων που, αφού ρώτησαν το θύμα και τους φίλους του “τι ομάδα είστε;” τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Άλκη.

Η επίθεση έγινε στη συμβολή σχεδόν των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Θεοδώρου Γαζή, λίγα μόνο μέτρα από το γήπεδο του Άρη, μπροστά από ένα γωνιακό κατάστημα και δίπλα από τις πολυκατοικίες, ενώ απέναντι βρίσκεται σχολικό συγκρότημα.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία καθώς και ένα άτομο να φωνάζει “σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο”. Ήταν ο Άλκης Καμπανός, ο οποίος λίγο αργότερα άφηνε την τελευταία του πνοή.

«Αθάνατος»

Ο Άρης δεν ξεχνά τη μνήμη του 19χρονου Άλκη και με ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε για τον Άλκη ότι είναι “αθάνατος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα