Αναπάντεχη εξέλιξη στον Έβρο: Οι Τούρκοι απομάκρυναν τους μετανάστες

Αναπάντεχη εξέλιξη στον Έβρο: Οι Τούρκοι απομάκρυναν τους μετανάστες
Στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου AP

Δια της βίας τα ξημερώματα οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες συγκέντρωσαν τους μετανάστες που οι ίδιοι είχαν μεταφέρει στα σύνορα, τους επιβίβασαν σε λεωφορεία και τους απομάκρυναν

Μία σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα που είχαν προκαλέσει οι Τούρκοι στα Ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, έλαβε χώρα τα ξημερώματα. Οι ελληνικές Αρχές παρατήρησαν μία έντονη κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι διέλυσαν τον πρόχειρο καταυλισμό που είχαν δημιουργήσει από την πλευρά της χώρας τους στην περιοχή και διά της βίας συγκέντρωσαν, επιβίβασαν σε λεωφορεία και απομάκρυναν από την περιοχή τους μετανάστες που οι ίδιοι είχαν μεταφέρει στην περιοχή, με κατεύθυνση πιθανόν πίσω στην Αδριανούπολη και την ενδοχώρα τους.

Μάλιστα οι μετανάστες άναψαν και φωτιά στο δάσος στις Καστανιές από την πλευρά της Τουρκίας, με τις ελληνικές δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού και της FRONTEX να λαμβάνουν θέσεις από την ελληνική πλευρά για παν ενδεχόμενο.

Τελικά το πρώτο φως της ημέρας βρήκε την περιοχή άδεια από μετανάστες με τις προθέσεις της Τουρκίας να παραμένουν άγνωστες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα