FRONTEX

Πρόσφυγες στην Ουκρανία

Επισιτιστική κρίση: "Προετοιμαστείτε για νέα κύματα προσφύγων"

Η επισιτιστική κρίση επιδεινώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δημιουργώντας νέα προσφυγικά κύματα προς τις χώρες της Ε.Ε. Καμπανάκι από την υπηρεσία ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής.

Ο Αποστολόπουλος είναι ο άνθρωπος που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική εξουσία προκειμένου να προασπίσει τη ζωή και τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο Ιάσονας και οι ανθέλληνες

Ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος στοχοποιήθηκε από τους ανθέλληνες, γιατί τους βάζει έναν καθρέφτη στη μούρη και τούς δείχνει το αληθινό τους πρόσωπο. Το ανάλγητο.

Πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρνήθηκε την έγκριση του προϋπολογισμού της Frontex

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών αρνήθηκαν να υπογράψουν τον προϋπολογισμό της Frontex και ζητούν πρόσβαση στην έρευνα μετά τις αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Πρόσφυγες στον Έβρο

Διερμηνέας καταγγέλλει επαναπροώθηση από τις ελληνικές αρχές - Έρευνα από τον Συνήγορο του Πολίτη

Για κακοποίηση και επαναπροώθηση στην Τουρκία καταγγέλλει τις ελληνικές αρχές διερμηνέας της Frontex. Η υπόθεση διαβιβάστηκε και διερευνάται από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Μέλη του Frontex

Η σκοτεινή διάσταση του Frontex - Στο μικροσκόπιο του ευρωκοινοβουλίου

Το Κοινοβούλιο έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εγκρίνει την εκτέλεση του προϋπολογισμού των θεσμικών οργάνων και οργανισμών. Επανεξετάζεται η χρηματοδότηση του Frontex λόγω σκοτεινών σημείων στη δράση του. Διαρκής η αδιαφάνεια στην ΕΕ.

Απανωτά επεισόδια στον Έβρο με εκφοβιστικούς πυροβολισμούς Τούρκων εναντίον της FRONTEX

Απανωτά επεισόδια στον Έβρο με εκφοβιστικούς πυροβολισμούς Τούρκων εναντίον της FRONTEX

Από τα τέλη Φεβρουαρίου έως και την περασμένη Κυριακή έχουν σημειωθεί 2-3 ανάλογα περιστατικά σε βάρος περιπόλων της FRONTEX με Γερμανούς αστυνομικούς από Τούρκους στρατιώτες που στην θέα τους πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό

Μετανάστης που διασώθηκε από τις ισπανικές ναυτιλιακές αρχές μιλά με δύο μέλη της Frontex στη Γρανάδα, 11 Φεβρουαρίου 2020.

Ουγγαρία: Η FRONTEX ανέστειλε τη δραστηριότητά της - "Να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις"

Ανεστάλη η λειτουργία της Frontex στην Ουγγαρία, αφού κρίθηκε ότι η χώρα παραβαίνει τους κανόνες για τη μεταχείριση μεταναστών και προσφύγων, περιορίζοντας την πρόσβαση στο άσυλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με Χέικο Μάας

Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα διευρύνει την επικράτειά της στη Μεσόγειο

Εκτενείς οι αναφορές των γερμανικών μέσων στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο - Το Spiegel επανέρχεται στα pushbacks στο Αιγαίο και το ρόλο της Frontex.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα

Μητσοτάκης: Παράδειγμα αλληλεγγύης η αρωγή της Πορτογαλίας στη Frontex

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την έδρα της Ακτοφυλακής Πορτογαλίας και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με μονάδα η οποία επιχειρεί στη Λέσβο, στο πλαίσιο των δράσεων της Frontex.

Αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020

Έβρος: Τεράστιες ενισχύσεις από την ΕΛ.ΑΣ. - Προετοιμασία αποτροπής νέων μεταναστευτικών ροών

Εκατοντάδες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες, εποχούμενες περιπολίες, ενίσχυση και επέκταση φράκτη, μεγάφωνα με μηνύματα και θερμικές κάμερες είναι μερικά από όσα επιστρατεύονται προς ενίσχυση των συνόρων

Πρόσφυγες στέκονται κοντά στον φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Spiegel: Διαμαρτυρία Βερολίνου σε Άγκυρα για πυροβολισμό εναντίον περιπόλου της FRONTEX

Η γερμανική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε στην Τουρκία για το περιστατικό, ενώ η ηγεσία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επέκρινε το γεγονός στον πρέσβη της Τουρκίας στο Βερολίνο.

Εικόνα από τον Έβρο. Φωτό αρχείου.

Συνεχίζονται τα περιστατικά εκφοβιστικών πυροβολισμών από Τούρκους στον Έβρο

Να διατηρήσει την ένταση στα σύνορα προσπαθεί με κάθε τρόπο η τουρκική πλευρά, με τα περιστατικά εκφοβιστικών πυροβολισμών από στελέχη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και στρατιωτών να είναι καθημερινά

Στιγμιότυπο από τα στρατιωτικά φυλάκια στον Έβρο (φωτογραφία αρχείου)

Tραβάνε ξανά το σχοινί στον Έβρο οι Τούρκοι - Εκφοβιστικοί πυροβολισμοί και χθες το βράδυ

Μετά το σοβαρό περιστατικό που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το Spiegel και σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνουν και οι ελληνικές Αρχές, εκφοβιστικοί πυροβολισμοί στον αέρα σημειώθηκαν και χθες το βράδυ από την πλευρά της Τουρκίας

Στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου

Αναπάντεχη εξέλιξη στον Έβρο: Οι Τούρκοι απομάκρυναν τους μετανάστες

Δια της βίας τα ξημερώματα οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες συγκέντρωσαν τους μετανάστες που οι ίδιοι είχαν μεταφέρει στα σύνορα, τους επιβίβασαν σε λεωφορεία και τους απομάκρυναν

Έβρος: Ένταση προκάλεσαν μετανάστες και Τούρκοι αστυνομικοί τα ξημερώματα στον φράχτη

Έβρος: Ένταση προκάλεσαν μετανάστες και Τούρκοι αστυνομικοί τα ξημερώματα στον φράχτη

Ομάδα μεταναστών υποστηριζόμενη από Τούρκους στρατοχωροφύλακες που πετούσαν χημικά στην ελληνική πλευρά συγκρούστηκε τα ξημερώματα με τις ελληνικές δυνάμεις και την FRONTEX.