Απεργία ΓΣΕΕ: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη

Διαβάζεται σε 2'
Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς EUROKINISSI

Τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη (17/04) ανακοίνωσαν εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Πώς θα κινηθούν.

Μεγάλη πρόκειται να είναι η συμμετοχή στην 24ώρη απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για το πώς θα κινηθεί το τραμ.

Τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Η ΠΟΣ αναφέρει ότι αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία και καλεί τα Σωματεία – Μέλη της και τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο, να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα) αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, ενάντια στην κρίση που ταλανίζει όλη την Ελληνική κοινωνία.

Όπως επισημαίνει «οι μισθοί παραμένουν στο ναδίρ» και «οι συνεχιζόμενες ανοδικές τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στην ενέργεια οδηγούν στη φτωχοποίηση των εργαζομένων» και ζητά:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία.
  • Επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής.
  • Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα.
  • Αναβάθμιση του τροχαίου υλικού.
  • Πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου κ.λ.π.).
  • Καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

Συμμετέχει και ο ΟΑΣΘ στην απεργία

Ο ΟΑΣΘ ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, 17 Απριλίου.

Η κινητοποίηση θα αρχίσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ενώ το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα