Απόστολος Λύτρας για Πάτρα: “Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου”

Απόστολος Λύτρας για Πάτρα: “Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου”
Οι γονείς των τριών κοριτσιών στην Πάτρα ΙΝΤΙΜΕ

Την αγανάκτηση της οικογένειας των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα, τονίζει μέσω ανακοίνωσης ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας των παιδιών, Απόστολος Λύτρας.

Μέσω του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα, οι γονείς των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τον τρόπο με τον οποίο μερίδα των ΜΜΕ προσεγγίζει την υπόθεση, “από διάφορους ‘αυτόκλητους ειδήμονες'”.

“Η οικογένεια των τριών παιδιών που απεβίωσαν, είναι τουλάχιστον αγανακτισμένη με τον τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση από κάποια Μ.Μ.Ε καθώς και από διάφορους “αυτόκλητους ειδήμονες”.

Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι να τοποθετηθούν επί του ζητήματος είναι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών και έχουν ήδη συντάξει τις σχετικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα τα δεδομένα εξετάζονται από Επιτροπή εμπειρότατων Ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που είχε στα χέρια της τον πλήρη ιατρικό φάκελο. Υπό αυτά τα δεδομένα είναι αδιανόητο να εμφανίζονται τηλεοπτικά και να τοποθετούνται δημόσια ιδιώτες ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν στη διάθεση τους στοιχεία και δίχως να έχουν διενεργήσει την νεκροψία – νεκροτομή, με μόνο σκοπό την προβολή τους και την εκμετάλλευση για ιδίον όφελος του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Αγνοώντας μάλιστα, οι εν λόγω, όχι μόνο την οικογένεια που ουδέποτε τους έδωσε την όποια εντολή να ασχοληθούν με την υπόθεση, αλλά και την ιατροδικαστική υπηρεσία που ευθέως τους κατηγόρησε για ‘πρόκληση σύγχυσης και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης’.

Ομοίως, ορισμένοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της ανάδειξης της αλήθειας, η οποία όμως ουδόλως τους ενδιαφέρει και με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις των εντύπων τους και να τις ανασύρουν από τις τελευταίες θέσεις κυκλοφορίας δεν δίστασαν όχι μόνο να μεταδίδουν κάθε είδους ανακρίβεια και να παρουσιάζουν ως δήθεν ειδησεογραφικά ντοκουμέντα ανυπόστατες φήμες, αλλά έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών από το Νεκροτομείο.

Ποια αλήθεια εξυπηρετεί η εικόνα των νεκρών παιδιών; Εκτός αν οι “αυτόκλητοι πραγματογνώμονες”, θα γνωμοδοτήσουν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φυλλάδες. Έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δεοντολογίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των θεσμών της Δικαιοσύνης και κυρίως της μνήμης των τριών παιδιών. Ας αφήσουμε τους ειδικούς και τις αρχές να πράξουν το έργο τους. Με μια τελευταία υπενθύμιση. Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Αθήνα, 14/03/2022 Απόστολος Εμμ. Λύτρας”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα