Άρτα: Στον ανακριτή σήμερα ο πατέρας για τον θάνατο του βρέφους – Τι αναμένεται να υποστηρίξει

Άρτα: Στον ανακριτή σήμερα ο πατέρας για τον θάνατο του βρέφους – Τι αναμένεται να υποστηρίξει
Γενικό Νοσοκομείο Άρτας Facebook / @GenikoNosokomeioArtas

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 37χρονος πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του στην Άρτα. Η αντίδραση της μητέρας όταν τον συνάντησε.

Ενώπιον του ανακριτή, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή ο 37χρονος πατέρας του μόλις 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο ξέχασε στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και ο ίδιος ο 37χρονος αλλά και η σύζυγός του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας, ενώ ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ψυχιατρικής κλινικής

Ο 37χρονος φαίνεται να έχει δώσει κάποιες εξηγήσεις προανακριτικά τις οποίες θα πει πιο αναλυτικά και σήμερα στον ανακριτή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται να καταθέσει πως είχε πάρει το μωρό να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό, αυτό κοιμόταν στο καθισματάκι του, όταν εκείνος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την εργασία του το οποίο τον αναστάτωσε και αντί να στρίψει για τον σταθμό αυτός κατευθύνθηκε προς την εργασία του. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του και πήγε να πάρει το υπηρεσιακό. Το μωρό έμεινε για σχεδόν 8 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους περαστικούς.

Η συνάντηση με τη μητέρα και η αντίδρασή της

Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά το πρωί της Πέμπτης, δύο μέρες μετά την τραγωδία, μετά από αίτημα της μητέρας, ενώ υπήρχε ακόμα μία συνάντηση το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού έγινε σε ειδικό χώρο στο νοσοκομείο και κράτησε περίπου 15 λεπτά με τους δυο συζύγους να αγκαλιάζονται και να ξεσπούν σε κλάματα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους, δηλώνει: “οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους”.

Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί το Σάββατο το μεσημέρι στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας. Εκεί θα γίνει η τελετή ταφής του πεντέμισι μηνών βρέφους. Ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Χθες, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο που έσβησε το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μήνυμα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα