Athens Pride 2023: Προσωρινή διακοπή της παρέλασης μετά από παρέμβαση αναρχικών

Athens Pride 2023: Προσωρινή διακοπή της παρέλασης μετά από παρέμβαση αναρχικών
NEWS 24/7

Διακόπηκε προσωρινά η παρέλαση του Athens Pride 2023, καθώς ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε παρέμβαση στην Πανεπιστημίου με συνθήματα για την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της παρέλασης του Athens Pride 2023 στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε παρέμβαση, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά το pride.

Συγκεκριμένα, περίπου 40 άτομα διέκοψαν το pride τη στιγμή που η παρέλαση βρισκόταν επί της Πανεπιστήμιου, πραγματοποιώντας παρέμβαση για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του.

NEWS 24/7

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο απωθούσαν την ομάδα αναρχικών που διέκοψε την πορεία, ενώ προκάλεσαν φθορές και σε ATM τράπεζας. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Ωστόσο, συμμετέχοντες στο Pride δήλωσαν στο NEWS 24/7 ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, παρά την ένταση που προκλήθηκε από τους αναρχικούς, δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν την πορεία.

Η πορεία και τα δρώμενα του Pride διακόπηκαν προσωρινά, ωστόσο λίγο αργότερα, ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Athens Pride, ενώ επικρατεί σύγχυση και στους συμμετέχοντες.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι “φασιστικές ομάδες επιτέθηκαν στην πορεία”, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και όλοι είναι καλά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα