ATHENS PRIDE

Ο Αύγουστος Κορτώ και ο σύζυγός του Τάσος

Αύγουστος Κορτώ: Το τρυφερό καρέ από το Pride - "Δεν προκαλεί, δεν απειλεί, το φιλί είναι φιλί"

Μία τρυφερή φωτογραφία με τον σύζυγό του, στην οποία ανταλλάζουν ένα φιλί στο στόμα στο Athens Pride, δημοσίευσε ο Αύγουστος Κορτώ στα social media. Η ανάρτησή του.

Athens Pride 2022

Athens Pride: Το μήνυμα του πολιτικού κόσμου

Πρόεδροι, γραμματείς, αλλά και στελέχη κομμάτων, έδωσαν το παρών στο φετινή γιορτή του Athens Pride, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τις αλλαγές που μπορούν να επέλθουν από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας.

Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Καπουτζίδης στο Athens Pride 2022

Στο Athens Pride ο Αλέξης Τσίπρας - Η συνομιλία με τον Γιώργο Καπουτζίδη

Το παρών στο φετινό Athens Pride έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο σύντομος διάλογός του με τον Γιώργο Καπουτζίδη και η ευχή του ηθοποιού για συνεργασία όλων των παρατάξεων, με σκοπό τη νίκη για ίσα δικαιώματα για όλους.

5th Self-Organized Pride in Thessaloniki, Greece on June 26, 2021. / 5  Thessaloniki Pride, , 26  2021.

Η μεγάλη αλλαγή που φέρνουν οι νέοι στην τεκνοθεσία στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Η Αγγελική Κ. Καραγεώργου μας εισάγει στο μεγάλο αφιέρωμα του Eteron για το Pride, επισημαίνοντας τα κομμάτια που έχει προχωρήσει αλλά και αυτά που έχει μείνει πίσω η ελληνική κοινωνία.

LGBT+

"Θεραπείες" μεταστροφής ή κοινά βασανιστήρια; Οι ελλείψεις στον νόμο και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride, το Orlando LGBT+ επανέφερε το θέμα των "θεραπειών" μεταστροφής και τα κενά στον νόμο που κατατέθηκε. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ατόμων που δέχθηκαν πιέσεις να αλλάξουν την ταυτότητά τους.

Athens Pride (Αρχείο)

Athens Pride: Ηχηρό "όχι" στη συμμετοχή ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών

Το Athens Pride, με αναφορές στη δολοφονία Κωστόπουλου, αλλά και σε περιστατικά βίας από αστυνομικούς σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, δεν έδωσε άδεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών να συμμετάσχει στο φετινό Pride.

Athens pride

Με θέμα την Υπερήφανη και Ελεύθερη Έκφραση οι "Όψεις" Ιουνίου, ο περιοδικός φάκελος του Eteron

Οι Όψεις | Pride από σήμερα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Eteron. Εκεί θα βρείτε ένα εκτεταμένο εισαγωγικό κείμενο και podcast από την πλευρά του Eteron, ενώ φιλοξενούνται επίσης άρθρα, μαρτυρίες και συζητήσεις.

Ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου με τον σύντροφό του, Γιώργο Μακρή

Μιχάλης Οικονόμου στο Eteron: Ο πολιτικός γάμος να πηγαίνει "πακέτο" με την τεκνοθεσία

Ο Μιχάλης Οικονόμου περιγράφει στο Eteron τις αγωνίες και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι και αντιμέτωπες οι "αόρατοι/ες" γονείς, αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ζωή ενός παιδιού η μη αναγνώριση τους από το κράτος.

Athens Pride 2021

Athens Pride 2022: Ένας άνευ όρων αγώνας για ασφάλεια και ίσα δικαιώματα

Στην ταράτσα του Lighthouse Athens και με φόντο τον λόφο Στρέφη, το άνοιγμα ενός μπουκαλιού Prosecco, το απόγευμα της Τετάρτης, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για μια ακόμα χρονιά αγώνων και διεκδικήσεων για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Athens Pride 2021

Athens Pride - "Αυτό που μας ενώνει": Με επιτυχία και φέτος η παρέλαση ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας

Η μεγαλύτερη γιορτή ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (11/9) στο κέντρο της Αθήνας. Με πανό αφιερωμένα στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου οι συμμετέχοντες.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Athens Pride: Το μήνυμα και το βίντεο που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας - "Όλ@ διαφορετικ@, όλ@ ίσ@"

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα κατά των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων με αφορμή το Athens Pride. Το συγκλονιστικό βίντεο που συνόδευε την ανάρτησή του.

Σε σχήμα καρδιάς και στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ αυτά τα μπισκότα έδωσαν μία διαφορετική νοστιμιά στο "Pride" μήνα Ιούνιο

ΗΠΑ: Ουρές σε φούρνο του Τέξας που φτιάχνει μπισκότα στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

Μερικά μηνύματα μίσους και η ακύρωση ορισμένων παραγγελιών έκαναν viral τον φούρνο "Confections" που πλέον δεν... προλαβαίνει να φτιάχνει μπισκότα για αυτούς που αποφάσισαν να στηρίξουν την όμορφη πρωτοβουλία του.

O Frank Kameny

Frank Kameny: Η Google αφιερώνει το σημερινό doodle στον αστρονόμο που είχε απολυθεί επειδή ήταν γκέι

Τη μνήμη ενός σπουδαίου ακτιβιστή που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων τιμά η Google, υποδεχόμενη με αυτό τον τρόπο τον "Pride μήνα" Ιούνιο. Η ιστορία του αστρονόμου που απολύθηκε από τον αμερικανικό στρατό επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Η φετινή καμπάνια του Athens Pride.

Athens Pride: Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα φωνάζουν "ΩΣ ΕΔΩ"

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα φωνάζουν "ΩΣ ΕΔΩ" και διεκδικούν ορατότητα, ισότητα και σεβασμό. Το News 24/7 βρέθηκε στην εναρκτήρια κεντρική εκδήλωση του Athens Pride 2020.