“Δεν θα περάσει”: Ξανά βγήκαν στους δρόμους φοιτητές και εκπαιδευτικοί

“Δεν θα περάσει”: Ξανά βγήκαν στους δρόμους φοιτητές και εκπαιδευτικοί
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν φοιτητές μαθητές και εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Για ακόμη μια φορά μεγάλη η συμμετοχή.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και μικρές εντάσεις το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Εκπαιδευτικοί και σύλλογοι φοιτητών συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (04/02) για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και παρουσία ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια.

Τουλάχιστον δύο χιλιάδες μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 13:00 επί της Πανεπιστημίου με σκοπό να κινηθούν προς το κοινοβούλιο.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ισχυρή για ακόμη μια φορά, με την ομάδα ΟΔΟΣ, δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και την Αύρα να βρίσκονται κοντά στη διαδήλωση. Με το πέρας της πορείας σημειώθηκε μία μικρή ένταση όταν μια ομάδα 10 ατόμων στην ουρά του συλλαλητηρίου, κινήθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις εκτοξεύοντας πέτρες και ανοίγοντας έναν πυροσβεστήρα. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα Eurokinissi

Όπως ανέφερε η ΟΛΜΕ: «Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», ενώ η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου πως «συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί».

News247

Κεντρικο σύνθημα του συλλαλητηριου ήταν “Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας”, “Έξω η Αστυνομία και οι κάμερες από τις σχολές”. Οι φοιτητές, μεταξύ άλλων είναι αντίθετοι και στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ζητούν να δοθουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, αντί για τη δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια που παραμένουν κλειστά. «Αν νοιάζονται για την προστασία της υγείας των φοιτητών, για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών να αποσύρουν τώρα το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη και να κάνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών» σημειώνουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα