Διαδοχικοί σεισμοί στην Κεφαλονιά – Τα σενάρια που εξετάζονται

Διαβάζεται σε 1'
Σεισμογράφος
Σεισμογράφος ISTOCK

Ο ένας σεισμός διαδέχεται τον άλλον στο νησί της Κεφαλoνιάς, με τους σεισμολόγους να εξετάζουν τα ενδεχόμενα να πρόκειται για προσεισμούς ή “σμηνοσειρά”.

Την σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες οι σεισμολόγοι που κορυφώθηκε σήμερα με εννέα διαδοχικούς σεισμούς.

«Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε σήμερα. Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε. Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε «σμηνοσειρά», δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης».

Σημειώνεται πως την Κυριακή μέσα σε 1,5 ώρα, από τις 3:35μ.μ. έως και τις 5:03μ.μ., καταγράφηκαν 8 σεισμικές δονήσεις, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν 3,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα