Δίκη για το Μάτι: Καταδίκη Φωστιέρη για ανακριβή στοιχεία στις αρχές

Διαβάζεται σε 2'
Δίκη για το Μάτι: Καταδίκη Φωστιέρη για ανακριβή στοιχεία στις αρχές
Καταστροφή μετά την πυρκαγιά στο Μάτι Sooc

Ο τότε διοικητής του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννης Φωστιέρης, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, καθώς κατέθεσε ανακριβή στοιχεία στις Αρχές.

Ποινή φυλάκισης 2 ετών για κατάθεση ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές, που αφορούσαν στις κινήσεις των οχημάτων αξιωματικών την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και στις γύρω περιοχές, στις 23 Ιουλίου 2018, επιβλήθηκε στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Ιωάννη Φωστιέρη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο με αναστολή, μετά από μήνυση που κατατέθηκε από τον αξιωματικό Ιωάννη Κώστα. Με αυτή στρεφόταν κατά τόσο του Ιω. Φωστιέρη όσο κι κατά του Χρ. Γκολφίνου, ο οποίος κηρύχθηκε αθώος. Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Ιω. Φωστιέρης κατέθεσε ανακριβή στοιχεία από το λογισμικό που καταγράφει τη θέση και την κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής, με σκοπό να παραπλανήσει τις αρχές.

Να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Φωστιέρης κάθεται στο εδώλιο και για τη βασική δίκη που διενεργείται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τη φονική πυρκαγιά, η οποία οδεύει προς το τέλος της. Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Δευτέρα έχει προσδιοριστεί η εκφώνηση της ετυμηγορίας της ελληνικής Δικαιοσύνης επί της ενοχής ή μη των συνολικά 21 κατηγορούμενων.

Ο Ιω. Κώστας είχε επισημάνει το ζήτημα των ανακριβών στοιχείων και κατά την κατάθεση του στη δίκη, υποστηρίζοντας ότι κατέληξε σε αυτή τη διαπίστωση όταν αναζήτησε στοιχεία για να συντάξει δελτίο για την πυρκαγιά. Μάλιστα, είχε επισημάνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος, είχαν μηνυθεί από τον καταδικασθέντα με σκοπό τον εκφοβισμό τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα