Δίκη Πισπιρίγκου: Απειλές Κούγια κατά εισαγγελέα – Ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων

Διαβάζεται σε 3'
Η Ρούλα Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου Eurokinissi

Η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα να κατατεθεί άμεσα στο δικαστήριο η εισαγγελική αγόρευση εγγράφως, κάτι που απορρίφθηκε.

Την πρόθεση της υπεράσπισης να προσφύγει σε βάρος της εισαγγελέως τόσο στα αρμόδια πειθαρχικά όσο και στα ποινικά όργανα, επικαλούμενη “ειρωνεία στο πρόσωπο της κατηγορούμενης” εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας, κατά τις αγορεύσεις της υποστήριξης της κατηγορίας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Αλέξης Κούγιας, απών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση που για περισσότερο από 12 ώρες η εισαγγελέας ανέπτυξε τα επιχειρήματα της υπέρ της ενοχής, υποστήριξε ότι “δεν έχει κάνεις δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη. Πληροφορήθηκα ότι από εσάς η ειρωνεία πήγε σύννεφο και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα. Ανέφερε η εισαγγελέας το πρωτοφανές “η Τζωρτζινα είχε την ατυχία να την έχει μητέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπερασπιστής προσθέτοντας: “θα καταγγείλουμε την εισαγγελέα και ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου”. Από την πλευρά της, η εισαγγελική λειτουργός στρεφόμενη προς τον Αλέξη Κούγια απάντησε: “να το κάνετε”.

Παράλληλα, η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα να κατατεθεί άμεσα στο δικαστήριο η εισαγγελική αγόρευση εγγράφως, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει προτού ξεκινήσει την αγόρευση του: ΄”η εισαγγελέας αγόρευε επί πολλές ώρες. Η αγόρευση ήταν προφορική. Να κατατεθεί τώρα η αγόρευση. Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις δίκες. Αν δεν κατατεθεί γραπτώς η αγόρευση της δεν θα ξεκινήσω την αγόρευση μου”. Με ομόφωνη απόφαση του, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, ενώ ο Αλ. Κούγιας υποστήριξε πως “αν εισέλθει στη δικογραφία οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά πρόταση εισαγγελέως, μετά το πέρας της διαδικασίας στο ακροατήριο η υπεράσπιση θα προσβάλει τα πρακτικά για πλαστότητα”.

Οι αγορεύσεις

Κατά τη συνεδρίαση, το λόγο έλαβαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι προς υποστήριξη της κατηγορίας, οι οποίοι ζήτησαν την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία απουσίαζε σήμερα.

Ο Δημήτρης Γεωργακοπουλος σχολίασε πως όταν έφυγε από τη ζωή η 9χρονη “μέσα στο θάλαμο βρίσκονται οκτώ άτομα και όλοι λένε ότι η Τζωρτζίνα ήταν εξαρχής νεκρή και δεν ανένυψε”. Έκανε ρητή αναφορά στην ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα του παιδιού, εξηγώντας ότι “είναι υπερδιπλάσια από το μέσο όρο των θανάτων από κεταμίνη”, καθώς επίσης ότι ήταν μεταβολισμένη και άρα “χορηγήθηκε από κατηγορουμένη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι”.

Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγορος Δημ. Καράμπελας υποστήριξε μεταξύ άλλων: “Πρόκειται για δίκη ιατρικού αντικειμένου και όλοι βγήκαμε σοφότεροι από αυτήν. Πρέπει ωστόσο να την διερευνήσετε με όσα λάμβαναν χώρα στο σπίτι του ζευγαριού. Μιλάμε για τη διερεύνηση μίας εγκληματικής ενέργειας. Δεν έχουμε να κάνουμε ένα δεμένο ζευγάρι αλλά ένα ζευγάρι σκοτωμένο πριν το Καραμανδάνειο. Το ίδιο και πριν το Αγλαΐα Κυριακού, ήταν σε διάσταση. Όσο κατηγορουμένη ήταν μαζί με Δασκαλάκη ήταν καλά. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πριν το Καραμανδάνειο, η κατηγορουμένη, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα. Έστω από σπόντα τα καταφέρνει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα