Δίκη Πισπιρίγκου: Η φράση της εισαγγελέως που εξόργισε τον Αλέξη Κούγια

Διαβάζεται σε 3'
Αλέξης Κούγιας
Αλέξης Κούγιας ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Εισαγγελέως της έδρας και της προέδρου του Δικαστηρίου εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας πως δεν ήταν άτυχη η Τζωρτζίνα που είχε τη Ρούλα Πισπιρίγκου μητέρα..

Ατυχέστατη και προσβλητική” για τη μνήμη της Τζωρτζίνας χαρακτήρισε την άποψη της Εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου ότι η 9χρονη ήταν άτυχη που είχε μητέρα τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό του γραφείο και εστάλη σε όλα τα ΜΜΕ, ο κ. Κούγιας αναφέρει πως σήμερα πληροφορήθηκε σχετικά με την αγόρευση της Εισαγγελέως της έδρας, η οποία όπως υπογραμμίζει, “τόλμησε, παρά τις καταθέσεις του Μάνου Δασκαλάκη σε ανύποπτο χρόνο, τα μηνύματα που αντήλλαξαν μεταξύ τους και τις μαρτυρικές καταθέσεις που περιέγραφαν ότι η κατηγορημένη από τότε που γέννησε τα παιδιά της, μέχρι τότε που η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, αφιέρωσε όλη της τη ζωή σε αυτά τα τρία παιδιά και ειδικά μετά την από ιατρικά λάθη τετραπληγία της Τζωρτζίνας αποκλειστικά στο πώς σε συνεργασία με ιατρούς και φυσιοθεραπευτές, μόνη της και χωρίς βοήθεια από κανέναν θα την επαναφέρει σε μια φυσιολογική ζωή, να αναφέρει στο δικαστήριο ότι η αείμνηστη Τζωρτζίνα ήταν άτυχη που είχε μητέρα την κα κατηγορουμένη“.

Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη του που την άποψη της Εισαγγελέως αποδέχθηκε και ένας εκ των συνηγόρων υποστηρίξεως της κατηγορίας.

Επί των ως άνω θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ήταν η Τζωρτζίνα άτυχη που είχε την κα κατηγορουμένη μητέρα και, αν μπορούσε να μιλήσει από εκεί που βρίσκεται για το τι συνέβη ακριβώς και έχασε τη ζωή της, θα είχε αποθεώσει την κα κατηγορουμένη για τα όσα έκανε, για να την κρατήσει στη ζωή, αλλά δυστυχώς η κα κατηγορουμένη είναι άτυχη που κληρώθηκαν σε αυτή τη δίκη η κα Εισαγγελέας της έδρας και η κα Πρόεδρος του Δικαστηρίου που επί 13 μήνες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν με ερωτήσεις επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών να δημιουργήσουν στοιχεία, όχι για να δικαστεί δίκαια η κα κατηγορουμένη, αλλά για να καταδικαστεί άδικα“, καταλήγει.

Κούγιας: “Εάν δεν αθωωθεί δεν θα έχω λόγο παρουσίας”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως περίμενε την πρόταση της Εισαγγελέως, δεν περίμενε όμως να είναι “τόσο ταπεινού περιεχομένου“, ενώ χαρακτήρισε την αγόρευση της κας Σπυριδωνίδου “επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών lifestyle“.

Οι εισαγγελικές προτάσεις γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά γιατί γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Η κυρία Εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιος ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα, ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια”, είπε σε άλλο σημείο ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος υπογράμμισε ότι αν δεν αθωωθεί η κατηγορούμενη εκείνος θα παραιτηθεί.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι θα αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Κούγιας εμφανίστηκε βέβαιος ότι είναι αθώα.

“Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η Δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί”, είπε κλείνοντας.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα