Δίκη Πισπιρίγκου – εισαγγελέας: Να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο Κούγιας

Διαβάζεται σε 3'
Δίκη Πισπιρίγκου – εισαγγελέας: Να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο Κούγιας
Ρούλα Πισπιρίγκου

Να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας κατά της προέδρου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζητεί η εισαγγελέας. Την είχε κατηγορήσει για μεροληψία.

Την απόρριψη ως απαράδεκτης της αίτησης εξαίρεσης που έθεσε η υπεράσπιση Πισπιρίγκου ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως προς τους λόγους εξαίρεσης που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας κατά της προέδρου της έδρας.

Όπως εξήγησε η εισαγγελική λειτουργός, θα πρέπει να εντοπιστούν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανώς δυσπιστία και υπόνοια μεροληψίας από την πλευρά της προέδρου και όχι ως προς την κρίση του δικαστή. «Θα πρέπει να είναι τόσο εμφανή που να δημιουργείται εύλογη πεποίθηση που να αποτυπώνεται κάποια φιλία ή έχθρα. Δεν αρκεί η απόρριψη ενός ισχυρισμού ή αιτήματος, αλλά να συνδυάζονται και με άλλα γεγονότα που να δείχνουν ότι ο δικαστής έχει ένα ειδικό συμφέρον και σε αυτό κατευθύνει τη διαδικασία» υποστήριξε.

Κατέληξε δε η εισαγγελέας: «Όλοι οι λόγοι αφορούν κρίσεις της προέδρου και τη διεύθυνση της δίκης και τη στάση της απέναντι στα αιτήματα της υπεράσπισης. Οι λόγοι αυτοί δεν οδηγούν σε εμφανή δυσπιστία στο πρόσωπο σας. Δεν προκύπτει η κατεύθυνση της διαδικασίας σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου η Ρούλα Πισπιρίγκου επρόκειτο να πραγματοποιήσει την απολογία της για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε πως πρόκειται να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου του δικαστηρίου.

Μεροληψία της προέδρου κατήγγειλε ο Κούγιας

Σε παρεμπόδιση της πλήρους διερεύνησης και σε συμπεριφορές που «δικαιολογούν δυσπιστία για μεροληψία και πρόσφορες να επηρεάσουν τους ενόρκους, όπως και έγινε» αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας λίγο αργότερα, κατά την ανάπτυξη του αιτήματος εξαίρεσης που υπέβαλε.

Έπειτα, κατά την ανάπτυξη του αιτήματός του, ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για άρνηση κλήτευσης σειράς μαρτύρων για την εξέταση τους και για απόρριψη αιτημάτων για επανεξέταση μαρτύρων και για διαβίβαση νέων στοιχείων. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε «αυθαίρετες αποφάσεις» υποστηρίζοντας: «Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες».

Κατά τον Αλ. Κουγια, η πρόεδρος αφιέρωσε δυσανάλογο μεγάλο μέρος στην εξέταση των νοσηλευτριών ενώ στερήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης της δυνατότητας να εξετάσει τους σημαντικότερους μάρτυρες, όπως οι επιστήμονες Νικ. Ράικος, Περ. Μακρυθανάσης και Ιω. Παπαγιάννης.

Ο… “θεός” της κατηγορουμένης

Νωρίτερα, στην προσπάθεια της προέδρου να ξεκινήσει η απολογία αφού δεν ήταν έτοιμο το σε βάρος της αίτημα εξαίρεσης, ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Πρόεδρος: Όταν ετοιμαστείτε μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση εξαίρεσης, μέχρι τότε να ξεκινήσει η απολογία…

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε ερωτήσεις σας. Ο Θεός της κυρίας κατηγορούμενης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω τη συνείδηση της σε αυτό το στάδιο. Ο κουραν της υποθέσεως είμαι εγώ. Η κυρία κατηγορούμενη δεν απολογείται, θέλω το χρόνο να τη συντάξω με επιμέλεια.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν γίνεται να ανεβοκατεβαίνει για να φέρετε το αίτημα εξαίρεσης. Σας δώσαμε τον επιπλέον χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα