Δίκη Πισπιρίγκου: Καταδίκη ζητά η εισαγγελέας – “Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη ήταν της μητέρας”

Διαβάζεται σε 3'
Δίκη Πισπιρίγκου: Καταδίκη ζητά η εισαγγελέας – “Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη ήταν της μητέρας”
SOOC

Καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητά η εισαγγελέας της έδρας, στη δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. “Έζησε ό,τι πιο εφιαλτικό μπορεί να ζήσει ένα παιδί”.

Την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, κατά την πολύωρη αγόρευσή της.

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά το χέρι της μητέρα της» τόνισε.

Η εισαγγελική λειτουργός συγκεκριμένα, εισηγήθηκε στους τακτικούς δικαστές και στους ενόρκους να κρίνουν ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Κατά την εισήγησή της υποστήριξε ότι «η Τζωρτζίνα έζησε ό,τι πιο εφιαλτικό μπορεί να ζήσει ένα παιδί».

«Δυστυχώς, η πραγματική ζωή ξεπερνάει το πιο ευφάνταστο σενάριο» κατέληξε η εισαγγελέας. Ωστόσο, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ήταν στην αίθουσα για να ακούσει την ολοκλήρωση της αγόρευσης.

Είχε ήδη αποχωρίσει βρίζοντας, λόγω των όσων έλεγε η εισαγγελέας σχετικά με τη θέση της στη ζωή της Τζωρτζίνας: «Το ζήτημα δεν είναι αν το έκανε ή δεν το έκανε, αυτό προκύπτει. Το σκληρό είναι γιατί το έκανε, ποια ήταν αιτία και αν το αναλογιστεί κανείς είναι να τρελαθεί. Το πιο παράλογο είναι για ποιο λόγο η ζωή του έγινε ένα ατελείωτο βασανιστήριο, για ποιο λόγο ήλθε η κακοποίηση από την ίδια του τη μάνα. Είχε την ατυχία να έχει μάνα, τροφό, προστάτη την κατηγορούμενη».

Το σφυροκόπημα της εισαγγελέως δεν σταμάτησε λεπτό, ενώ προς το τέλος της εισήγησής της αποδόμησε πλήρως την απολογία Πισπιρίγκου καταλήγοντας: «Η λογική κάπου δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε τις αντιφάσεις της ούτε τα ψέματα της».

Όπως ανέφερε, «το παιδί αυτό έγινε εργαλείο στα χέρια της για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη όποτε ήθελε να φύγει. Πώς είναι τα πάντα η Τζωρτζίνα -όπως είπε- όταν γίνεται μερικές φορές αντικείμενο στα χέρια της. “Δώστε την” τους λέει “στον Δασκαλάκη”. Τι είναι η μικρή βαλίτσα;».

Μίλησε για «απάθεια για το δράμα που έχει ζήσει με τον θάνατο των δυο άλλων παιδιών» ενώ τόνισε πως ακόμα και στην απολογία της το μυαλό της είναι να θίξει τον Δασκαλάκη.

«Μας είπε ότι φρόντιζε τη Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια και την έκανε μπάνιο κάθε μέρα. Την ψυχή αυτού του παιδιού την φρόντισε ποτέ; Ασχολήθηκε με το παιδί της πριν ή μετά την τετραπληγία;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο διέκοψε για την 1η Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής η αγωγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα