Πισπιρίγκου: Παρατείνεται για έξι μήνες η κράτησή της

Διαβάζεται σε 2'
Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου
Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISS

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμη ένα εξάμηνο.

Στην παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμη ένα εξάμηνο αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση των ανθρωποκτονιών των δύο νεότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία παρέπεμψε στο παραπεμπτικό βούλευμα και ειδικότερα, στην ιατροδικαστική γνωμάτευση όπου γίνεται λόγος για «αναπάντεχους, απροσδιόριστους θανάτους παρουσία μόνο της μητέρας». Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, «λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής εις βάρος της σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης της – ότι έδρασε με σκληρότητα και μεθοδευμένα- κρίνεται πως εφόσον αφέθηκε ελεύθερη μπορεί να διαπράξει ομοειδή αδικήματα. Για αυτό θα πρέπει να συνεχίσει η προσωρινή κράτηση για ακόμα ένα εξάμηνο».

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση αντέκρουσε τα επιχειρήματα της εισαγγελέως, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει δυνατότητα για διάπραξη ομοειδών αδικημάτων, υπενθυμίζοντας στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη έχει χάσει και τα τρία της παιδιά, ενώ αναφορά έγινε στις ιατρικές εκθέσεις άλλων επιστημόνων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έρχονται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει η πρώτη γνωμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι εκδικάζεται η δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ συνεχίζεται σε άλλο δικαστήριο η δίκη της για την ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με την κατηγορία, η κατηγορούμενη προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, στις 13 Απριλίου 2019 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ το κορίτσι νοσηλευόταν μετά από επιτυχή θεραπεία λεμφαδενίτιδας. Αντιστοίχως, δύο χρόνια μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, φέρεται να δολοφόνησε την Ίριδα, ένα βρέφος έξι μηνών, στο δωμάτιο που κοιμόταν. Το βούλευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο μηχανισμός θανάτου σε αμφότερους τους ερευνηθέντες θανάτους είναι ο ίδιος, επομένως διαγράφεται ένα συγκεκριμένο modus operandi».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα