Δημήτρης Κρεμαστινος: Το Σάββατο στη Ρόδο η κηδεία του

Δημήτρης Κρεμαστινος: Το Σάββατο στη Ρόδο η κηδεία του
Έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί,ο καθηγητής και πρώην υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός Eurokinissi

Στη ρόδο η Κηδεία του Δημήτρη Κρεμαστινού. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψάλει στις 17.00 το απόγευμα στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού. Η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην υπουργού.

Στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου (09/05) θα γίνει η κηδεία του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε αισθήματα θλίψης σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός λόγω της πολύχρονης πολιτικής δραστηριότητας και της κοινωνικής προσφοράς του.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πάλεψε με τον κορονοϊό για 1,5 μήνα στο ΝΙΜΤΣ και στη συνέχεια (από τις 26 Μαρτίου) στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψάλει στις 5.00 το απόγευμα στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην εκκλησία θα επιτραπεί να βρίσκονται ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι.

Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Σε δήλωση του για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει: «Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν σταθερά παρών στην πολιτική ζωή της χώρας και της Δωδεκανήσου, τις οποίες τίμησε με συνέπεια. Προσωπικότητα δυναμική, με ξεχωριστή κοινωνική και επιστημονική παρουσία, διακρινόταν για τη μεγάλη αγάπη προς τη Δωδεκάνησο, με την οποία ταύτισε ολόκληρη την πολιτική σταδιοδρομία του. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου. Τα νησιά μας θα τον θυμούνται πάντα με χαμόγελο για την εξαιρετική προσφορά του».

Ο υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας τονίζει: «Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στα Δωδεκάνησα και στην καρδιά μας.

Εξαιρετικός επιστήμονας με παγκόσμια καταξίωση και αναγνώριση. Ευπρεπής όσο λίγοι, άνθρωπος με ευγένεια και αρχές, αλλά και με μεγάλη αγάπη για τον τόπο του.

Οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές δεν στάθηκαν εμπόδιο για να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες στα θέματα της δημόσιας υγείας. Ήταν πολιτικός αντίπαλος, αλλά για μένα ήταν κυρίως ένας φίλος.

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Ενός λεπτού σιγή τήρησε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής, στη μνήμη του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κρεμαστινού.

Όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που πήραν το λόγο, εξέφρασαν τη θλίψη και τα συλλυπητήρια τους τόσο στην οικογένεια του, όσο και στην παράταξη που με συνέπεια υπηρέτησε, όπως τόνισαν, ενώ αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο ήθος και το έργο του πολιτικού και επιστήμονα γιατρού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα