Δημογλίδου για εμπρησμό στου Ζωγράφου: “Δεν γνωρίζουμε αν οι δράστες βγήκαν από την Πολυτεχνειούπολη”

Διαβάζεται σε 2'
Δημογλίδου για εμπρησμό στου Ζωγράφου: “Δεν γνωρίζουμε αν οι δράστες βγήκαν από την Πολυτεχνειούπολη”
EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου, που αναστάτωσε την περιοχή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στου Ζωγράφου που είχε ως αποτέλεσμα να παραδοθούν στις φλόγες οχήματα.

«Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την εξιχνίαση της υπόθεσης προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης, η οποία απ’ ότι φαίνεται αφορά συγκεκριμένο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, καθώς όπως φαίνεται πυρκαγιά ξεκίνησε από τα οχήματα του εκπαιδευτηρίου και επεκτάθηκε και σε παρακείμενα οχήματα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενη στις εμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου που έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής.

Ενώ πρόσθεσε: «Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εργάζονται πυρετωδώς. Δεν υπάρχει πληροφορία από πού εξήλθαν οι δράστες, αν εξήλθαν δηλαδή από την Πολυτεχνειούπολη. Όταν ενημερώθηκε η αστυνομία, φυσικά και είχαν αποχωρήσει από το σημείο, είχε φτάσει η Πυροσβεστική και προσπαθούσε να σβήσει την πυρκαγιά».

Για το πρόβλημα εισόδου στην πανεπιστημιούπολη ατόμων, ανέφερε: «Δεν γνωρίζουμε πώς κινήθηκαν και έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Στην πρώτη περίπτωση υπήρξε ένα πάρτι μέσα στην Πολυτεχνειούπολη. Εξήλθαν και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αυτό που αναφέρετε και φυσικά το παρακολουθεί η Ελληνική Αστυνομία για να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί».

«Δεν μπορώ να σας ανακοινώσω τι ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία και ποιες θα είναι οι επιχειρήσεις της τις επόμενες ημέρες, αλλά το παρακολουθούμε και εμείς με μεγάλη προσοχή γιατί θέλουμε να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα